+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Hoe vul ik mijn aantallen en eenheden in?
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Hoe vul ik mijn aantallen en eenheden in?

We krijgen van klanten regelmatig de vraag over hoe de aantallen en eenheden (oftewel colli) ingevuld moet worden. Om hier meer helderheid in te verschaffen geven we hieronder een uitleg over hoe je deze gegevens kunt invullen.

In onze webshop vragen wij in stap 3 van het bestelproces om de productinformatie. We vragen je hier om het 'Aantal verpakkingen' (de Douane spreekt vaak over 'colli') en het 'Type verpakking' in te vullen.

Je kunt je afvragen: moet ik hier nu het aantal dozen of het aantal pallets invullen? Want jouw 20 dozen kunnen op 1 pallet vervoerd worden. In dit geval ziet de Douane graag het aantal dozen terug op de aangifte (de Douane spreekt vaak over 'omdozen').

Hieronder een aantal voorbeelden om het nog verder te verduidelijken.

  • Voorbeeld 1: 6 flessen verpakt in een doos, 20 dozen per pallet

Stel je verkoopt 600 flessen. De flessen zitten per 6 flessen verpakt in een doos. Deze 100 dozen worden verdeeld over meerdere pallets. 20 dozen per pallet betekent 5 pallets met in totaal 100 dozen. In dit geval vul je bij de aanvraag in dat het 100 dozen betreft.

  • Voorbeeld 2: 300 horloges apart verpakt in een doosje, per 10 in 1 grotere doos op 1 pallet

Stel je verkoopt 300 horloges. De horloges zitten ieder apart verpakt in een klein doosje en dan per 10 in een grotere doos (omdoos). Deze 30 dozen staan dan weer op een pallet gestapeld. In dit geval vul je bij de aanvraag in dat het 30 dozen betreft.

  • Voorbeeld 3: 1 motorblok op 1 pallet

Stel je verkoopt één motorblok en die wordt op één pallet gezet om te kunnen vervoeren. Er zit geen doos omheen. In dit geval vul je bij de aanvraag in dat het 1 pallet betreft.

Vul je meerdere HS-codes in op je aangifte?
In dit geval telt het systeem het totaal aantal verpakkingen (colli) bij elkaar op. Dit aantal wordt, bij die aangifte die je per mail toegestuurd krijgt, weergegeven bij het eerste artikel. Bij de overige artikelen op de aangifte staat 0 weergegeven.

Twijfels of vragen?

Heb je vragen over wat je in moet vullen? Neem gerust contact op met mij of mijn collega's van het Customer Service team via +31(0)88-4321888 of mail ons op info@uitvoeraangifte.com.

26 mei 2021 at 10:00
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent