+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Hoe kun je je buitenlandse omzet strategisch verveelvoudigen?
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Hoe kun je je buitenlandse omzet strategisch verveelvoudigen?

Gastblog Brilliant Work - Veel bedrijven die exporteren, of ze daar nu net mee beginnen of al jaren doen, zijn hiermee bezig zonder helder te hebben wat hun volledige exportpotentieel is. Ze rollen er gewoon in doordat de klantaanvragen vanzelf komen. Ze beginnen met landen die ze privé/op gevoel wel aanlokkelijk vinden of waar er toevallig een zakelijk contact is. Met hulp van een export adviseur/coach kun je hier meer uithalen.

Want op deze manier kun je al best een leuke omzet draaien, maar je bereikt hier niet direct al je potentiële klanten mee. Ook kunnen die toevallige contacten achteraf niet zo solide blijken en beland je in een conflict met je klant, distributeur of agent omdat de relatie niet vanaf dag één goed is ingericht.

Stel jezelf de volgende vragen...

Heb je ooit in kaart gebracht hoeveel meer buitenlandse omzet je zou kunnen hebben als je kijkt welke landen bij je product, dienst of bedrijf passen? Heb je ooit onderzocht wat de totale vraag daar kan zijn? Of welke concurrentie er is in die landen? Welke barrières en valkuilen er zijn om daar te komen? Als je dit soort vragen goed kunt beantwoorden dan weet je pas wat je mist en of het de tijd en moeite waard is om de potentie te benutten. Dat lijkt misschien moeilijk, tijdrovend of kostbaar maar dat is zeker niet het geval! We zien dat veel ZZP’ers en MKB’ers hulp nodig hebben met het uitstippelen van hun groeistrategie in binnen- en buitenland. Zij maken door middel van subsidiemogelijkheden graag gebruik van de kennis van exportadviseurs en coaches die zelf jarenlang in internationale situaties geopereerd hebben.

(Extra) buitenlandse omzet en uitbreiding, hoe pak je dat aan?

We helpen klanten met het kiezen van de beste landen, ook als ze nu al wat aan export doen. Samen vragen we gratis marktinformatie aan over die landen en kijken we naar de potentiële hobbels op bijvoorbeeld taalkundig, cultureel, logistiek, juridisch, economisch of ander gebied om daar te komen. Vervolgens maken we samen een praktisch plan van aanpak, wie, wat, wanneer gaat doen om die (extra) buitenlandse omzet en uitbreiding in gang te zetten. En als laatste blijven we de ondernemers ondersteunen in de uitvoering van het plan, omdat daar vaak de crux in zit. In ons klantenbestand bevinden zich o.a. webshops, meubelmakerijen en laboratoria. Het maakt niet uit of je een fysiek product hebt of een dienst.

Zelf aan de slag

De stappen tot succes verschillen natuurlijk per bedrijf, per sector en per doelland. In het ene geval is het rechtstreeks gaan door middel van digitale marketing de sleutel van het succes. In andere gevallen is het aanstellen van een agent, distributeur of het openen van een plaatselijk kantoor de manier om je export te maximaliseren. Het advies is dus heel erg op maat. We halen veel voldoening uit het goed op weg helpen van klanten. Bijvoorbeeld door een helder contract af te sluiten met je distributiepartners, goed in te werken en regelmatig contact ermee hebben. Dit alles is erg belangrijk voor zowel de korte als lange termijn.

100% subsidie op een exporttraject!

Naast subsidie op een exporttraject bij Brilliant Work is er ook nog subsidie voor andere aspecten voor export. Zoals het registreren van je merk in het buitenland, beursdeelname, inschakelen van een handelsagent en meer. Hierover kunnen we ook adviseren. Door het volgen van een dergelijk traject behaal je dus sneller, goedkoper en met veel minder hobbels op de weg je volledige exportpotentieel. Doordat we geaccrediteerd zijn bij de overheid kunnen we deze trajecten meestal met 100% subsidie leveren, waardoor het dus voor jou als klant gratis is.

Gastblog

Dit was een gastblog van Lizanne Jakobs van Brilliant Work. Wil je meer weten na het lezen van deze blog? Neem dan direct contact op met Lizanne door te mailen naar lizanne@brilliantwork.nl of bel 06-21371669. Brilliant Work is verkozen tot beste coachings- en adviesbureau van Nederland voor het MKB voor 2019 en 2020.

Brilliant Work website

21 dec. 2020 at 14:00