+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Het controleren van buitenlandse bedrijfsgegevens
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Het controleren van buitenlandse bedrijfsgegevens

Stel je hebt een adres buiten Nederland gevonden waar je je productie aan wilt uitbesteden of je hebt een toeleverancier gevonden die precies datgene kan leveren in de juiste kwaliteit en voor een perfecte prijs. Hoe weet je of deze buitenlandse toeleverancier betrouwbaar is?

Hoe krijg je antwoord op de vragen: Hoe verifieer ik of het een bestaand bedrijf is? Is het bedrijf gevestigd op het aangegeven adres? Is degene die zegt tekeningsbevoegd te zijn dat werkelijk ook?

Wanneer je te maken hebt met onderliggende bewijslast voor de aanvraag van een Certificaat van Oorsprong of een EUR.1-certificaat, dient deze informatie te kloppen. In de praktijk wordt dit lang niet altijd op de juiste manier aangeleverd. Denk hieraan documenten die niet op briefpapier geprint zijn, een scan van een kopie van een scan of het is onduidelijk wie er nu getekend heeft en niet geheel onbelangrijk het is niet duidelijk of die persoon wel mag tekenen namens het bedrijf.

Gelukkig hebben de meeste landen een handelsregister waar bedrijven ingeschreven horen te staan. Denk aan de Kamer van Koophandel in Nederland. In de buitenlandse registers kun je op naam of Kamer van Koophandel inschrijfnummer het adres verifiëren en voor een laag bedrag een uittreksel opvragen.

Dat geeft in ieder geval wat meer zekerheid over de achtergrond, tijd van vestiging, directie en overige mogelijk belangrijke informatie.

Op de website van de Kamer van Koophandel vind je een overzicht van de handelsregisters in en buiten Europa.

26 jun. 2019 at 15:30