+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Exportkansen in veelbelovende markten die sterk uit coronacrisis komen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Exportkansen in veelbelovende markten die sterk uit coronacrisis komen

Er zijn exportkansen in interessante groeimarkten die sterk uit de coronacrisis komen. Vooral Uruguay, Ivoorkust, Israel, Qatar en Taiwan bieden kansen voor Nederlandse exporteurs.

Uruguay: consumentenelektronica en auto’s

Met een verwachte groei van 3% van het bbp (bruto binnenlands product) bevindt de economie van Uruguay zich weer op het niveau van voor de coronacrisis. Er wordt verwacht dat vooral de vraag naar consumentenelektronica en auto’s toeneemt, wat groeimogelijkheden biedt in deze sectoren.

Ivoorkust: overgang naar digitale economie

Dit West-Afrikaanse land is een van de landen waar wereldwijd de sterkste groei van het bbp (+6,9%) wordt verwacht. De regering doet grote investeringen in de infrastructuur en daarnaast is Ivoorkust een belangrijke internationale speler in de agrarische sector, wat kansen biedt voor leveranciers van landbouwmachines en innovatieve industriële agroverwerkingsmachines.

Israël: vraag naar hightechproducten

In het Midden-Oosten presteert Israël goed, met een verwachte economische groei van 5%. De veerkrachtige economie in Israël is goed opgewassen tegen externe schokken en biedt veel mogelijkheden in hightechproducten, vooral in de luchtvaartindustrie. Ook de transportsector is zeer kansrijk; vooral de markt voor elektrische voertuigen en de hiervoor benodigde infrastructuur, zoals laadpunten.

Qatar: WK voetbal

Voor Qatar zijn de economische vooruitzichten eveneens gunstig. De stijgende olie- en gasprijzen zullen in 2022 naar verwachting resulteren in een groei van 3,6%. Verder biedt de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2022 kansen voor bedrijven buiten de energiesector, zoals het toerisme en de horeca.

Exportdocumenten regelen in onze webshop

Voor alle bovengenoemde landen kun je exportdocumenten zoals het Certificaat van Oorsprong en het EUR.1-certificaat regelen in onze webshop. Dit zelfde geldt voor het legaliseren van documenten. Let op: voor exportzendingen naar Qatar kun je geen EUR.1 aanvragen.

Bron: evofenedex

24 feb. 2022 at 08:15
1 min
Gepubliceerd door:
Stephan Bremmer
Sr. Export Documentation Agent