+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Exportdocumenten op basis van een Letter of Credit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Exportdocumenten op basis van een Letter of Credit

Een Letter of Credit (ook bekend als L/C, documentair krediet of documentair accreditief) geeft u als exporteur betalingszekerheid. De bank van uw buitenlandse afnemer staat namelijk garant voor de betaling. In een L/C wordt onder andere opgenomen aan welke documentvoorwaarden u moet voldoen. Een L/C kan een uitkomst zijn als u bijvoorbeeld uw afnemer nog niet goed genoeg kent of als u zaken doet met een afnemer in een economisch minder stabiel land.

Exportdocumenten conform het L/C
Uw buitenlandse afnemer geeft zijn bank de opdracht een L/C te openen. Hierin worden alle betalings- en leveringsvoorwaarden vooraf vastgelegd. U ontvangt het L/C via uw bank. Daarna regelt u de levering en maakt u de beschreven documenten op.

In het L/C staan ook de eisen voor wat betreft de vereiste exportdocumenten. Dat varieert van de vraag om een aantal extra kopieën, een ambassade legalisatie of aanvullende tekst op bijvoorbeeld het Certificaat van Oorsprong (ook wel CvO genoemd).

De praktijk wijst uit dat wanneer een Certificaat van Oorsprong opgemaakt moet worden op basis van een L/C dit om de juiste aandacht en expertise vraagt. Bent u van plan om een CvO via Exportdocumenten.com te bestellen? Dan adviseren wij u te kiezen voor de optie Full Service, zodat uw aanvraag met de juiste aandacht kan worden afgehandeld.

Full Service
Bij Full Service kunt u gedurende het hele orderproces bellen voor vragen en advies. Bovendien heeft u recht op vijftien minuten ondersteuning van een specialist en controleren wij zowel de aanvraag als de bewijslast op aanwezigheid en inhoud. Mocht er afstemming nodig zijn met de Kamer van Koophandel, dan zijn wij voor hen het aanspreekpunt.

Meer informatie over de verschillende service levels en bijbehorende tarieven vindt u hier.

LET OP: Vraagt u een Certificaat van Oorsprong aan op basis van een L/C, dan kan het in sommige gevallen nodig zijn om een kopie van het L/C toe te voegen aan uw bestelling, om inzichtelijk te maken welke eisen er specifiek aan dit CvO worden gesteld. Is het een L/C dat uit meerdere pagina’s bestaat, markeer dan de tekst die van toepassing is voor controle bij het CvO.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan gerust contact op met ons Customer Service team door te mailen naar info@exportdocumenten.com.

29 mrt. 2016 at 10:30