+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Export groeit opnieuw, vooral door de wederuitvoer
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Export groeit opnieuw, vooral door de wederuitvoer

Het volume van de export van goederen was in juli 4,1 procent groter dan in juli 2013. In juni groeide de uitvoer met 3,2 procent. De groei van de export is bijna helemaal toe te schrijven aan de wederuitvoer. Dit meldt het CBS vandaag. Het volume van de import was in juli 7,5 procent groter dan een jaar eerder. In juni groeide de import van goederen ook, maar met 1,7 procent minder sterk .

Export van machines, apparaten en metaalproducten fors hoger

Voor de totale Nederlandse export geldt dat vooral de wederuitvoer, de uitvoer van eerder ingevoerde producten, groeide. De uitvoer van Nederlands product groeide nauwelijks.

Vooral de export van machines, apparaten en metaal(producten) was flink hoger dan een jaar eerder. Dat is te danken aan zowel meer export van Nederlands product als meer wederuitvoer.

Vorige week meldde het CBS dat de elektrotechnische- en machine-industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie in juli aanzienlijk meer produceerden dan een jaar eerder. De export is voor de Nederlandse industrie zeer belangrijk.

Omstandigheden voor export in september iets gunstiger dan in augustus

Volgens de Exportradar van het CBS waren de omstandigheden voor de export in september per saldo iets gunstiger dan in augustus. Vooral de Duitse industrie presteerde veel beter dan een maand eerder. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Meer cijfers staan in het dossier Conjunctuur.

Voor meer conjunctuurinformatie zie: conjunctuurbericht.

Bron: CBS

17 sep. 2014 at 17:30