+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Even voorstellen: Rens Spijkers
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Even voorstellen: Rens Spijkers

Achter onze webshop staat een enthousiast team voor je klaar om het bestellen van exportdocumenten de gemakkelijkste stap in jouw exportproces te maken. Wij stellen graag onze medewerkers aan je voor om het contact met onze klanten persoonlijker te maken. Het bestellen van documenten gaat namelijk geheel digitaal, maar onze medewerkers helpen je graag als je vragen hebt over jouw bestelling of exportzending.

Onlangs hebben we je kennis laten maken met Lars Bosga van het Customer Service Team. Deze keer kom je meer te weten over Rens Spijkers. Net als Lars houdt Rens zich dagelijks bezig met de uitvoeraangiften (EX-A document, uitvoerdocument) die in onze webshop worden ingediend.

Inmiddels is de webshop bijna een jaar in de lucht is. Hoe is dit eerste jaar verlopen?

"We zijn erg tevreden hoe het eerste jaar is verlopen. We zien nog steeds een stijging in het aantal nieuwe accounts en aanvragen. Steeds meer ondernemers vinden hun weg naar onze webshop. Dat zijn nu vooral nog klanten die hun zendingen exporteren naar landen buiten de EU. Maar ook ondernemers met exportzendingen naar het VK hebben ons gevonden. Wanneer het in het nieuws weer over de Brexit gaat dan merken we wel dat de telefoon wat vaker gaat. Dat is mooi want ons team en de webshop is hier goed op voorbereid!"

Wat valt je op aan de huidige gebruikers van de webshop?
"Er zit veel diversiteit in de mensen waarmee ik contact heb en de producten die ik voorbij zie komen. De een exporteert plantjes en de ander weer shampoo. Geen aanvraag is hetzelfde. Het valt op dat klanten graag vertellen over hun product. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn functie, want zo hoor je echt de passie die onze klanten hebben voor hun vak. Op deze manier bouw je echt een band met elkaar op."

"In veel gevallen denken klanten dat hun situatie heel ingewikkeld is voor het invullen van een uitvoeraangifte. Maar in de praktijk blijkt dat we die klant toch vaak heel snel kunnen helpen. En in de meeste gevallen lukt het de klant vanaf dan ook om de aanvraag zelfstandig in te dienen. Daaruit kun je stellen dat onze klanten erg zelfstandig gebruik kunnen maken van de webshop. Dat komt mede door de technische ontwikkelingen die we het afgelopen jaar doorgevoerd hebben."

Wat verwacht je van de aankomende periode, nu de Brexit er aan zit te komen? Heb jij nog tips hoe een ondernemer zich hier het beste op kan voorbereiden?
"Natuurlijk hopen we dat we meer klanten mogen verwelkomen in onze webshop. Zodat we net zoals met Exportdocumenten.com verder kunnen groeien en onze dienstverlening nog beter kunnen maken. Mijn advies: houd onze website en berichtgeving in de gaten. Voor export naar een land buiten de EU heb je altijd een uitvoeraangifte (EX-A) nodig. Begin bijvoorbeeld met het aanmaken van een gratis account in onze webshop. Mocht je straks in de situatie zitten dat je een uitvoeraangifte nodig hebt en het kort voor tijd blijkt dat je een foutje hebt gemaakt, dan kan dat van invloed zijn op de levering van je exportzending."

De wereld van Rens

Heb je vragen over onze webshop of over exportdocumenten?

Neem dan gerust contact op met Rens via +31(0)88-4321888 of mail naar info@uitvoeraangifte.com.

Maak ook kennis met onze andere teamleden:

19 mrt. 2020 at 10:15