+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Even voorstellen: Lars Bosga
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Even voorstellen: Lars Bosga

Bel je naar Uitvoeraangifte.com dan is de kans groot dat je Lars Bosga aan de lijn krijgt. Onze enthousiaste collega van het Customer Service team. Lars houdt zich dagelijks bezig met alle uitvoeraangiften (EX-A document, uitvoerdocument) die in onze webshop worden ingediend en helpt klanten als ze vragen hebben. Lars kent onze klanten, maar nog niet al onze klanten kennen Lars. Daar gaan we met dit interview verandering in brengen!

In maart dit jaar werd de webshop officieel gelanceerd. Een nieuw concept in de markt van uitvoeraangiften. We zijn nu een half jaar verder, hoe gaat het met de webshop?

“Begin dit jaar hebben we met ons team keihard gewerkt om de webshop ‘op tijd’ af te hebben. Met op tijd bedoel ik live voor de Brexit deadline van 29 maart. Althans, dat was destijds de deadline. Onze oplossing is nieuw in de markt, omdat het een webshop is. Bestaande oplossingen voor uitvoeraangiften zijn softwareprogramma’s die je aan kunt schaffen. Wij bieden een online webshop oplossing waar je zelf je aangiften indient en betaalt per aangifte. Bij een softwareoplossing moet je zelf veel Douanekennis in huis hebben, dat is met onze oplossing niet nodig. Want dat is nu precies waarvoor je mij kunt bellen!”

Waar houd jij je elke dag mee bezig binnen de webshop?
“Ik ben voor klanten het eerste aanspreekpunt. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen blijf ik me verdiepen in het automatiseringsproces van het invullen van aangiften. Zo maken we het invullen van een aangifte zo makkelijk en snel mogelijk. Ik werk dagelijks nauw samen met ons IT team om de webshop te blijven vernieuwen. Dat wil zeggen, nieuwe functionaliteiten bouwen, maar ook de gebruiksvriendelijkheid optimaliseren voor zowel beginners als experts die dagelijks deze formulieren invullen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we bij de start van onze webshop nog niet alle producten/goederencodes konden ondersteunen. Sommige producten zijn erg complex i.v.m. extra vergunningen die nodig zijn. Door onder water slimme aanpassingen te hebben ingebouwd voor bescheidcodes kan ik nu trots mededelen dat we alle goederencodes ondersteunen in onze webshop. Hier heb ik de afgelopen periode veel tijd ingestoken, dus mooi om het resultaat nu te kunnen zien en beschikbaar te stellen voor onze klanten!”

Brexit dreigt al een tijd, wat merk je hiervan in de webshop?
“Bedrijven worden al langere tijd aangemoedigd om zich voor te bereiden op Brexit, door de overheid en andere instanties. Echter worden de risico’s meer benadrukt dan dat er praktische oplossingen/tips worden geboden aan ondernemers. Wij pakken dat anders aan.

Ondanks dat de status van Brexit nog steeds niet helder is zien wij dat veel bedrijven de weg naar onze webshop inmiddels vinden. Voorbereidingen worden getroffen door het aanmaken van een account, zodat bij een no-deal Brexit in elk geval direct gestart kan worden met het opmaken van uitvoeraangiften. Maar wij hebben niet alleen ‘Brexit klanten’.

Door het uitstellen van Brexit hebben we ons de afgelopen periode gericht op bedrijven die wereldwijd exporteren en al een bestaande oplossing hebben voor hun uitvoeraangiften. Prijs is voor veel bedrijven een belangrijke drijfveer. Daarom willen wij ze overtuigen van de voordelen van onze doe-het-zelf-oplossing waarmee ze ook nog eens direct kosten kunnen besparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bedrijven die hun uitvoerdocumenten door een exporteur laten opmaken gemiddeld zo’n € 40,- kwijt zijn per aangifte, bij ons is dit de helft, je betaalt slechts € 22,50 per aangifte. Service is een belangrijke component in onze oplossing. Daar onderscheiden we ons mee ten opzichte van andere aanbieders. Aan mij de mooie taak om bedrijven te overtuigen om over te stappen!"

De wereld van Lars

Heb je vragen over onze webshop of over exportdocumenten?

Neem dan gerust contact op met Lars via +31(0)88-4321888 of mail naar info@uitvoeraangifte.com.

Maak ook kennis met onze andere teamleden:

24 okt. 2019 at 15:19