+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Europees Parlement geeft goedkeuring vrijhandelsakkoord EU en Vietnam
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Europees Parlement geeft goedkeuring vrijhandelsakkoord EU en Vietnam

Het Europees Parlement heeft goedkeuring gegeven aan het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Vietnam. Een ruime meerderheid (401 tegen 192, met 40 onthoudingen) stemde er woensdag mee in. De Europese Raad ondertekende het akkoord vorig jaar zomer al in Hanoi. Het verdrag treedt naar verwachting in de loop van dit jaar in werking.

Vrijwel alle douanetarieven worden het komende decennium afgeschaft, waarvan twee derde al bij inwerkingtreding. De onderlinge handel van zo’n 50 miljard euro krijgt daardoor een forse impuls. Het betreft het meest ambitieuze handelsakkoord ooit met een ontwikkelingsland, klinkt het bij de EU. De afspraken zouden leiden tot betere arbeidsomstandigheden en mensenrechten in Vietnam.

Europese bedrijven krijgen toegang tot de Vietnamese markt voor aanbestedingen en diensten. Het Aziatische land, met een kleine 100 miljoen consumenten, verplicht zich ertoe in de EU beschermde producten niet na te maken.

Vietnam voert onder meer telecomapparatuur, kleding en levensmiddelen uit naar Europa. De EU exporteert vooral machines, voertuigen, chemicaliën en landbouwproducten naar Vietnam. Lees hier meer over dit handelsverdrag.

Bron: Europa-Nu

13 feb. 2020 at 11:00