+31(0)884321888
[javascript protected email address]
De Incoterms® 2020 zijn bekend!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

De Incoterms® 2020 zijn bekend!

Elke tien jaar werkt de International Chamber of Commerce (ICC) de Incoterms bij om goed op de praktijk aangesloten te blijven. Op Dinsdag 10 september zijn de nieuwe incoterms bekend gemaakt, welke per 1 januari 2020 in werking treden.

Wat zijn Incoterms?

Incoterms zijn standaard leveringsvoorwaarden, opgesteld door de ICC. Het beschrijft de rechten en plichten van de koper en verkoper bij het leveren van goederen.

Zo bepaalt het:

  • de verplichtingen van beiden;
  • wie de verzekeringen, vergunningen, machtigingen en andere formaliteiten regelt;
  • wie tot waar het transport regelt;
  • het punt waarop de kosten en risico's overgaan van de verkoper naar de koper.

Incoterms® 2020 is gebruiksvriendelijker en bevat meer gedetailleerde toelichtingen met verbeterde afbeeldingen om de verantwoordelijkheden van importeurs en exporteurs voor elke Incoterms®-regel te illustreren. Incoterms® 2020 bevat ook een meer gedetailleerde uitleg over hoe je de meest geschikte Incoterms®-regel voor een bepaalde transactie kunt kiezen.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen

  • De Incoterms® 2020 voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms® regel.
  • De Incoterms® 2020 voorziet in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
  • De Incoterms® 2020 heeft de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
  • De drie-letter afkorting voor Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU.
  • De Incoterms® 2020 hebben veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

Bron: ICC

Incoterms® 2020 webshop

In de webshop van Incoterms® 2020 is het mogelijk om publicaties te bestellen. Denk hierbij aan de papieren versie van de Incoterms of een wandaffiche met daarop een overzicht met de verantwoordelijkheden van koper en verkoper onder elk van de 11 ICC Incoterms®2020 regels.

De 2020-editie is beschikbaar in maar liefst 29 talen. De Nederlandse versie is te bestellen via https://www.incoterms2020.nl/winkel/

Incoterms® 2020 mobiele applicatie

In overeenstemming met ICC's toewijding om technologie voor iedereen te laten werken, zal toegang tot essentiële informatie van de regels gemakkelijker dan ooit worden gemaakt via een speciale Incoterms® 2020 mobiele applicatie, die een groot aanbod aan informatieve functies bevat, waaronder laatste nieuwsupdates, evenement-informatie en trainingsmogelijkheden.

Download HIER de app voor iOS.

Download HIER de app voor Android.

16 sep. 2019 at 13:00