+31(0)884321888
[javascript protected email address]
CBS: Sterkste groei export in vier jaar tijd
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

CBS: Sterkste groei export in vier jaar tijd

Het volume van de export van goederen was in januari 10,2 procent groter dan in januari 2014. Dat was de grootste groei sinds 2011.

Vooral de export van aardolieproducten, machines en apparaten was hoger. Verder groeide zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer. Dit meldt het CBS. Het volume van de import was in januari 4,2 procent groter dan een jaar eerder. In december groeide de import van goederen met 2,9 procent.


Meer export van aardolieproducten, machines en apparaten

Er zijn in januari 2015 vooral meer aardolieproducten, machines en apparaten geëxporteerd. Verder groeide de export van voedings- en genotmiddelen, transportmiddelen en chemische producten licht.

Omstandigheden voor export in maart verbeterd

De omstandigheden voor de export in maart zijn volgens de Exportradar van het CBS verbeterd. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen op jaarbasis was gunstiger dan een maand eerder. De Nederlandse ondernemers in de industrie waren minder negatief over hun buitenlandse orders dan een maand eerder. Ook presteerde de Duitse industrie iets beter dan een maand eerder. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Bron: StatLine & CBS

24 apr. 2015 at 11:00