+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit-onderhandelingen duren voort in augustus en september
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit-onderhandelingen duren voort in augustus en september

De Britse hoofdonderhandelaar David Frost heeft laten weten dat er tot begin oktober verder wordt onderhandeld over de handelsrelatie tussen de EU en het VK na de Brexit. "De onderhandelingsrondes vinden plaats in augustus en in september, tenzij anders overeengekomen tussen de partijen".

Door 'aanzienlijke meningsverschillen' werden de eerdere onderhandelingsronden nog afgebroken. Waardoor het niet meer mogelijk was om eind juli tot een akkoord te komen, hetgeen waar premier Boris Johnsen wel op hoopte.

De Europese brexitonderhandelaar Michel Barnier oogde toen vrij geïrriteerd op een persconferentie. Volgens de Fransman stelde het Verenigd Koninkrijk zich te stug op bij onderhandelingen over o.a. eerlijke concurrentie tussen de twee handelsblokken. Dat 'maakt een handelsovereenkomst, op dit moment, onwaarschijnlijk', stelde hij.

Barnier waarschuwde verder voor 'frictie' tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU als er geen handelsovereenkomst is voor het einde van dit jaar. Dan eindigt de overgangsfase na de brexit. Zonder handelsakkoord gaan dan automatisch de regels van de World Trade Organisation (WTO) gelden, met invoerheffingen voor veel goederen tot gevolg. Mede hierom blijft de Douane benadrukken om stappen te zetten ter voorbereiding op de Brexit.

Lees meer over wat je nodig hebt voor een Brexit uitvoeraangifte.

Bron: Europa Nu

03 aug. 2020 at 09:30