+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: make up your mind!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: make up your mind!

Maandelijkse blog van Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision. In zijn blog deelt Edo graag zijn ondernemersvisie op de Brexit ontwikkelingen.

Ondernemingen houden van eenvoud & duidelijkheid

Internationaal zaken doen is complex. Producten en diensten moeten naast de hoge kwaliteitseisen van de klant ook voldoen aan allerlei wet- en regelgeving van overheden. Daar zijn we als Nederlandse bedrijven goed in. Sterker nog, we bevinden ons in de top 10 van ranglijsten als het gaat om exporteren. Dat is op zich al een wereldprestatie om trots op te zijn.

Op dezelfde succesvolle wijze zullen we met de veranderingen vanwege de Brexit omgaan. Denken in kansen in plaats van belemmeringen gaat ons, naar mijn overtuiging, eerder een concurrentievoordeel als een achterstand opleveren.

Politici roepen maar wat als het om gevolgen voor bedrijven gaat. Hun focus zou het opstellen van eenvoudige regels en het geven van duidelijkheid moeten zijn; verder uitstel is de bevestiging van hun eigen onmacht om op tijd te leveren. Een situatie waar ze bedrijven hard op afrekenen als die niet aan de gestelde regels voldoen.

Vandaar mijn oproep aan iedereen die invloed heeft op het Brexit proces: "Zorg voor eenvoud en duidelijkheid". Verder uitstel brengt alleen maar meer schade toe aan de samenleving. Alleen de personen en organisaties die verdienen aan de onderhandelingen zijn met uitstel gebaat.

Uitvoeraangifte.com: simpel, zelf, snel, goedkoop.

Wat fijn dat technologie ook de Brexit kan verlichten.

01 mrt. 2019 at 14:42