+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: business as usual
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: business as usual

Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision, deelt maandelijkse zijn ondernemersvisie op de Brexit-ontwikkelingen.

In tegenstelling tot veel berichten in de (social) media is mijn verwachting dat de impact van de Brexit op de handelsstromen vanuit Nederland onder controle is. Ons bedrijfsleven heeft veel ervaring met exporteren. Vervoer naar het VK is dagelijkse kost. Naar verwachting zal de totale doorlooptijd van levering verhoogd worden als gevolg van congestie en douaneformaliteiten.

Het antwoord op deze gebeurtenissen is al veel toegepast: de afnemer legt hogere voorraden aan. Op deze wijze wordt ‘nee verkopen’ in de UK voorkomen. Er wordt met de vervoerder overlegd wat er zou kunnen gebeuren als gevolg van de Brexit en zoals altijd kan de vervoerder een goede dienst blijven leveren door wat aanpassingen door te voeren. Kortom: business as usual!

Weliswaar zullen veel exporteurs voor het eerst te maken krijgen met de Nederlandse Douane maar ook dit kan eenvoudig opgelost worden. Waar voorheen specialistische kennis nodig was om te kunnen voldoen aan douaneformaliteiten, biedt technologie, ons platform Uitvoeraangifte.com, de uitkomst om door de afdeling finance of customer service deze douaneformaliteiten zelf af te handelen met een paar muisklikken. Op deze wijze is eenvoudig en tegen lage kosten een gedegen oplossing voorhanden. Kortom: business as usual!

Bedrijven die liever alle werk rond vervoer en douaneformaliteiten willen uitbesteden zullen hun bestaande vervoerder/expediteur benaderen om dit voor hen te doen. Grote kans dat die vervoerder/expediteur ons platform gebruikt. Ook voor hen leeft het gebrek aan kennis en ook zij willen geen dure licenties maar betalen per aangifte. Technologie lost ook hun probleem op zodat ook zij hun klanten probleemloos kunnen blijven bedienen na de Brexit. Kortom: business as usual!

Uitvoeraangifte.com: simpel, zelf, snel, goedkoop. Wat fijn dat technologie ook de Brexit kan verlichten!

16 sep. 2020 at 08:30