+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Brexit: blijf nuchter en vertrouw op de toekomst
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Brexit: blijf nuchter en vertrouw op de toekomst

Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision, deelde in de aanloop naar Brexit maandelijks zijn ondernemersvisie op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Het eerste kwartaal is achter de rug en dit is hoe hij denkt over de huidige situatie.

Ken je ook dat gevoel wanneer je een eiland bezoekt? Het lijkt alsof er andere (ongeschreven) regels gelden. Dit is terug te zien in het gedrag van de bewoners, een tikkeltje eigenwijs, soms heel strikt, dan weer losjes en onverschillig. Het Verenigd Koninkrijk is een rijk van allemaal eilanden. Ik kijk er daarom niet van op dat ze ervoor gekozen hebben om uit het ‘Brusselse keurslijf’ te treden om zo hun eigen regels te kunnen opstellen.

Dat het faciliteren van grensoverschrijdende handel zonder belemmeringen niet eenvoudig is, dat had men wel bedacht. Maar ik kan me niet voorstellen dat pre-Brexit bij de Britten een juist en volledig beeld bestond van de complexiteit en uitdagingen waarmee ze nu geconfronteerd worden. De tijd zal het leren. De komende jaren zullen vast en zeker in het teken staan van het continu wijzigen van wetgeving. Van allerlei kanten zullen voorstellen daartoe belicht worden in artikelen op social media en in vakbladen. In die artikelen wordt vooral gewezen op wat er allemaal niet zou kunnen gebeuren als de voorgestelde wijziging doorgaat. Vervelend voor een ieder die er mogelijk mee te maken gaat krijgen.

Zo niet in de gedachte van een eilandbewoner. Nuchter als die is wacht hij/zij het wel af wat op ze afkomt. Wijzigingen van wetgeving zijn namelijk van alle tijden. De eilandbewoner accepteert dat de toekomst altijd onzeker is en uitdaging biedt. Bovendien vertrouwt hij/zij op eigen kunnen en/of de medebewoners. Samen, met behulp van slimme (IT) oplossingen, worden alle uitdagingen helder in het handelsverkeer opgenomen. Ik wens iedereen het gedachtegoed van een eilandbewoner toe: blijf nuchter en vertrouw op de toekomst!

Exportdocumenten.com en Uitvoeraangifte.com: snel, gemakkelijk en voordelig. Wat fijn dat technologie ook de Brexit kan verlichten!

20 apr. 2021 at 00:00
Gepubliceerd door:
Edo Bosga
CEO (Chief Executive Officer) & Founder