+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Bied uw complete set documenten aan bij ambassade legalisaties
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Bied uw complete set documenten aan bij ambassade legalisaties

De werkwijze van de diverse ambassades blijft enigszins een grijs gebied.
Zo zijn er zo nu en dan wijzigingen in het legalisatieproces of de tarieven, of wijzigen openingstijden last minute. Met name de wijzigingen in het legalisatieproces zijn niet altijd even goed te verklaren, echter zullen we ons hier toch aan moeten houden. De laatste wijziging in het legalisatieproces lichten wij hieronder toe.

Wijziging in het legalisatieproces

De praktijk heeft uitgewezen dat het voor nagenoeg alle ambassades verplicht is de complete set van documenten aan te bieden ter legalisatie. Dat wil zeggen het Certificaat van Oorsprong én de verkoopfactuur. Bieden wij enkel het Certificaat van Oorsprong of de verkoopfactuur aan, dan worden de documenten naar alle waarschijnlijkheid naar ons teruggestuurd zonder legalisatie. De enige uitzondering op dit moment is de ambassade van Egypte. Wij verwachten echter dat dit in Egypte ook niet lang meer wordt geaccepteerd.

Ambassade legalisatie nodig?

Heeft u een ambassade legalisatie nodig? Dan adviseren wij u sterk beide opties aan te vinken in stap 1 van het bestelproces, namelijk:

  • Certificaat van Oorsprong gelegaliseerd door de KvK, de Ambassade en/of het Ministerie van BuZa

én

  • Verkoopfactuur gelegaliseerd door de KvK, de ambassade en/of het Ministerie van BuZa

Kiest u er niet voor om beide opties aan te vinken, dan nemen wij uw bestelling wel gewoon in behandeling. De kans is dan echter wel groot dat wij de documenten teruggestuurd krijgen zonder ambassadelegalisatie. Wij nemen in dit geval contact met u op om verdere mogelijkheden af te stemmen. U heeft hierbij twee keuzes:

  • er wordt een aanvullende factuur opgemaakt, zodat de complete set documenten aangeboden wordt bij de ambassade. De documenten worden vervolgens opnieuw verstuurd naar de ambassade. Houd u er wel rekening mee dat dit betekent dat uw bestelling vertraging oploopt.
  • uw bestelling wordt geannuleerd. De ambassade leges zullen wij crediteren.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel, stuurt u dan een e-mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.

25 jan. 2017 at 14:00