+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Barnier niet optimistisch over akkoord tussen EU en VK
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Barnier niet optimistisch over akkoord tussen EU en VK

EU-toponderhandelaar Michel Barnier noemt de voortgang van de gesprekken tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en Brussel over een handelsakkoord "teleurstellend". Volgens de Fransman is er maar weinig vooruitgang geboekt, waardoor hij "niet optimistisch is over een akkoord met het VK". Barnier deed de uitspraken vrijdag op een persconferentie na een nieuwe week van onderhandelingen tussen de twee partijen.

Het grootste pijnpunt blijft het zogeheten gelijke speelveld tussen de EU en het VK als voorwaarde voor een handelsakkoord. Hiermee wordt bedoeld dat de Britten niet zomaar hun standaarden kunnen verlagen als het gaat om arbeidsvoorwaarden, milieustandaarden en belastingregels. Brussel vreest dat het VK de standaarden na volgend jaar zal verlagen, om zo een betere concurrentiepositie te krijgen ten opzichte van de EU.

Onenigheid over handelsakkoord

De Britse toponderhandelaar David Frost haalde eerder op de dag al uit naar Brussel vanwege het gedram over dat onderwerp. "Het zogeheten gelijke speelveld zou ons land vastketenen aan Europese regels en standaarden, op een manier die ongekend is bij dit type vrijhandelsakkoorden", aldus Frost. "Wanneer Brussel doorkrijgt dat we hier niet mee akkoord gaan, kunnen we pas vooruitgang gaan boeken."

No deal Brexit dreigt

Bij een no deal Brexit gaan alle douaneformaliteiten in (op 1 januari 2021) die gelden voor derde landen. Het maken van een exportaangifte (EX-A) is dan verplicht. Wij raden je aan om je op dit scenario voor te bereiden. Je wilt tenslotte niet dat jouw klanten straks langer dan nodig op hun goederen moeten wachten of dat de kwaliteit van je kwetsbare zending hierdoor verslechtert. Bij ons kun je direct aan de slag. Wij hebben de benodigde connectie met de douane. Maak nu een gratis account aan en in 5 eenvoudige bestelstappen heb je je uitvoeraangifte(n) geregeld.

Bron: NU.nl

15 mei 2020 at 16:54