+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Access2Markets: een nieuw handelsportal voor het MKB
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Access2Markets: een nieuw handelsportal voor het MKB

De Europese Commissie heeft begin oktober het handelsportal Access2Markets gelanceerd. Het is de opvolger van de Market Access Database (MADB). Het doel van het platform: het informeren en helpen van ondernemers (kleine en middelgrote ondernemingen) die willen exporteren naar landen buiten de EU.

Dit nieuwe handelsportal is ontstaan naar aanleiding van oproepen van belanghebbenden om handelsovereenkomsten beter uit te leggen en bedrijven te helpen om in aanmerking te komen voor heffingskortingen op hun producten. Access2Markets combineert de Market Access Database, de EU-Trade Helpdesk en nog veel meer andere platformen in één enkele tool.

Voor wie is Access2Markets bedoeld?

Access2Markets is bedoeld voor bedrijven (met name MKB'ers) die internationaal handel drijven en voor bedrijven die op het punt staan om hiermee te gaan starten. Ben jij nog aan het kijken naar de mogelijkheden op de buitenlandse markten? Dan komt deze tool jou goed van pas!

Welke informatie kun je vinden in Access2Markets?

Access2Markets stelt bedrijven in staat om in een paar klikken product specifieke informatie te verkrijgen over:

  • Tarieven en heffingen
  • Douaneprocedures
  • Oorsprongsregels
  • Handelsbelemmeringen
  • Productvoorschriften
  • Handelsstroomstatistieken

Contact met Exportdocumenten.com

Exporteer jij producten naar landen buiten de EU en heb je vragen over een van de bovenstaande onderwerpen? Access2Markets is een handige manier om de juiste informatie te vinden. Op de website van de Europese Commissie lees je meer over Access2Markets.

Heb je andere vragen over bijvoorbeeld exportdocumenten? Zoek dan verder op onze website of neem contact op met ons via info@exportdocumenten.com.

Bron: Europese Commissie

27 okt. 2020 at 12:30