+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Aanvullende douanerechten voor producten uit de VS
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Aanvullende douanerechten voor producten uit de VS

De Europese Unie heeft aanvullende douanerechten vastgesteld voor een aantal producten uit de Verenigde Staten. Een reactie op de tariefverhoging van de VS op de invoer van bepaalde staal- en aluminiumproducten.

Aanvullende ad-valoremrechten van 10% en respectievelijk 25% wordt al toegepast sinds 22 juni 2018. Voor een volledige lijst van de producten kijkt u in bijlage I bij Uitvoeringsverordening (EU) 2018/886.

Uitzonderingen

Er zijn altijd uitzonderingen, zo ook op een aantal producten uit de bijlage van het Uitvoeringsverordening. Daar waar het douanerecht niet van toepassing is. Bijvoorbeeld als bedrijven gebruik maken van tijdelijke opslag, douane-entrepot, actieve veredeling, tijdelijke invoer, douane-vervoer en vrije zone.

Voor meer informatie over de uitzonderingen, lees het artikel van de douane.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer lezen over de aanvullende douanerechten voor een aantal producten uit de Verenigde Staten van Amerika? Bel dan met de Belastingtelefoon Douane 0800 – 0143 of lees mededeling 7 van de Douane waar u de volledige publicatie omtrent de maatregel kan vinden.

Bron: Belastingdienst Douane

02 jul. 2018 at 16:00