+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Zorg op tijd voor tekeningsbevoegdheid tijdens de vakantie
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Zorg op tijd voor tekeningsbevoegdheid tijdens de vakantie

De vakantietijd komt er weer aan. Ontspannen en met een gerust hart op vakantie? Denk aan voldoende tekeningsbevoegde personen binnen je bedrijf!

Is er sprake van een nieuwe medewerker, ziekte, zwangerschaps- of ouderschapsverlof? Een extra persoon tekeningsbevoegd maken kan zeker geen kwaad. Hoe gaat dat in zijn werk? Lees snel verder.

Machtiging ter ondertekening van uitvoeraangiften

Bij een uitvoeraangifte moet degene die de aanvraag doet ook daadwerkelijk op het uittreksel bij de Kamer van Koophandel vermeld staan. Tijdens vakantieperiodes kan hierdoor een probleem ontstaan. Het is verstandig om tijdig te inventariseren of de voortgang niet in gevaar komt. Klik op de link voor registratie bij de Kamer van Koophandel.

Machtiging ter ondertekening van exportdocumenten

Machtiging ter ondertekening van aanvragen Certificaten van Oorsprong (CvO), EUR.1-certificaten of legalisaties kan uiteraard via een registratie in het handelsregister. Dat is een officiële aangelegenheid en gaat via aanmeldformulieren van de Kamer van Koophandel.

Om aanvragen van exportdocumenten te mogen ondertekenen is er echter ook de mogelijkheid om een machtiging buiten het handelsregister om te deponeren. Dit heet een ‘onderhandse machtiging’. Deze machtiging kan worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel, afdeling Exportdocumenten en is alleen van toepassing voor een Certificaten van Oorsprong, EUR.1-certificaten en legalisaties.

Let op!
"De machtigingen zijn er om bij de Kamer van Koophandel (KvK) aan te tonen dat je tekeningsbevoegd bent namens het bedrijf waarvoor je de aanvragen doet. Om aanvragen te kunnen doen via een van onze webshops is een aanvullende machtiging nodig. Hiermee machtig je Uitvoeraangifte.com of Exportdocumenten.com om namens je bedrijf de aanvragen richting de KvK of Douane te mogen doen. De machtiging voor Uitvoeraangifte.com regel je tijdens het aanmaken van je account. Voor Exportdocumenten.com gebruik je dit machtigingsformulier."

Vragen over machtigingen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de machtigingen? Neem vrijblijvend contact op met ons Customer Service team, zij helpen je graag.

08 mei 2019 at 10:17