+31(0)884321888
[javascript protected email address]
WTO-akkoord van groot belang voor Nederlands bedrijfsleven
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

WTO-akkoord van groot belang voor Nederlands bedrijfsleven

VNO-NCW is zeer verheugd met het in Bali bereikte akkoord van de WTO. 'Het betreft een substantieel akkoord waarvan voor het Nederlandse bedrijfsleven vooral het gedeelte over vereenvoudiging van douanefaciliteiten van groot belang is. Dit levert op termijn enorme kostenbesparingen op aan de grens voor bedrijven en dus lagere prijzen voor consumenten', aldus de ondernemingsorganisatie. Het akkoord zal ook een energie-injectie aan de wereldhandelsorganisatie zelf geven, verwacht VNO-NCW.

Formaliteiten

In het akkoord is afgesproken dat wereldwijd de formaliteiten aan de grenzen versneld en vereenvoudigd zullen worden, bijvoorbeeld door kortere wachttijden voor uitgifte van ingeklaarde goederen en door duidelijke informatie en elektronisch betalen.

Doha-ronde

Het bereikte akkoord betekent voor Nederland de realisatie van ongeveer 40 procent van de voordelen van de Doha-ronde van de WTO, waarover reeds 13 jaar onderhandeld wordt. Nu dit akkoord bereikt is kan ook de rest van de ronde worden opgepakt.
Het akkoord bevat ook nog afspraken over landbouwsteun, landbouwexportsubsidies, tariefvrijdom voor electronic commerce en het beheer van tariefquota.

Bron: VNO-NCW

16 dec. 2013 at 12:00