+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wijzigingen douanevervoer sinds 11 september 2017
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wijzigingen douanevervoer sinds 11 september 2017

Per 11 september zijn er voor douanevervoer 2 wijzigingen in NCTS. Het gaat om de voorafaangifte en de voorafgaande regeling.

U kunt een voorafaangifte doen

U kunt voortaan een voorafaangifte doen in NCTS. Dat kan in zowel de normale als de vereenvoudigde procedure als toegelaten afzender.

Bij een voorafaangifte zijn de goederen nog niet op een locatie aanwezig. De vervoersaangifte waarbij de 'Goederenlocatie' ontbreekt, wordt als een voorafaangifte gezien. De aangever ontvangt een ontvangstbevestiging (IE928) en de aangifte krijgt de status 'Ingediend'. De aangifte kan maximaal 30 dagen deze status hebben. Zijn de goederen niet binnen die termijn aangebracht, dan wordt de vervoersaangifte verwijderd uit het systeem.

Zodra de goederen beschikbaar zijn binnen de termijn van 30 dagen, moet de aangever dit melden bij de Douane. Dat kan met het nieuwe bericht IE080 'Kennisgeving Goederen Aangebracht' (Goods Presentation).

U moet naar een 'Voorafgaand document' verwijzen

Het is voortaan verplicht om in de vervoersaangifte bij elk artikel een verwijzing op te nemen naar een 'Voorafgaand document'. Per artikel mag er 1 verwijzing zijn opgenomen.

05 okt. 2017 at 13:30