+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Wijziging importregulering in Egypte
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Wijziging importregulering in Egypte

De afgelopen weken hebben wij van diverse bedrijven de melding gehad dat er een wijziging heeft plaatsgevonden in de exportdocumentenstroom bij export naar Egypte. Exportdocumenten zouden voortaan direct van de bank van de Exporteur naar de bank van de Importeur moeten worden verstuurd. Documenten die een andere weg vervolgen worden geweigerd.

Aanleiding van deze wijziging
Implementering van deze nieuwe regelgeving vloeit voort uit maatregelen die Egypte per januari 2016 heeft doorgevoerd om een tekort aan buitenlandse deviezen terug te dringen en goederen van lage kwaliteit van de markt te weren. Ook moeten exporteurs van bepaalde goederen zich laten registreren bij de Egyptian General Organization for Export and Import Control.

Onduidelijkheid
Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid omtrent de nieuw te volgen procedure en de daarbij behorende veranderingen rondom het betalingsverkeer, registratie en de legalisatie van documenten. De coördinatie van informatie alsook het contact met betrokken instanties verloopt via Fenedex.
Fenedex heeft diverse partijen, waaronder de Nederlandse ambassade in Caïro, ingeschakeld om meer duidelijkheid te verkrijgen. Exportdocumenten.com heeft op haar beurt ook instanties die relevante informatie kunnen hebben benaderd.

Wij begrijpen dat het voor u als klant onduidelijk is wat u nu moet ondernemen. Zodra we informatie hebben over de nieuw te volgen procedures hoort u direct van ons.


Hieronder vindt u de link naar het nieuwsbericht dat Fenedex richting haar leden heeft verstuurd.
In dat bericht staan een drietal linkjes naar publicaties omtrent dit onderwerp.

Lees hier het nieuwsbericht dat Fenedex heeft gepubliceerd.

04 feb. 2016 at 09:00