+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Voordelen van een digitaal documentenproces
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Voordelen van een digitaal documentenproces

Digitaliseren kent vele voordelen, zo ook binnen het bedrijfsleven. Toch zien we in onze branche dat nog steeds 9% van de bedrijven in Nederland de benodigde exportdocumenten, zoals een Certificaat van Oorsprong of EUR.1 certificaat, per post aanvraagt. Dit houdt in dat documenten fysiek worden opgestuurd naar de Kamer van Koophandel en per post weer worden teruggestuurd nadat deze zijn gelegaliseerd.

Uit het ‘Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek’ dat recent is uitgevoerd op initiatief van TLN, evofenedex en Beurtvaartadres, blijken niet kosten maar tijd het belangrijkste knelpunt te zijn van digitaliseren.

Ook blijkt dat het merendeel van de ondernemers met een logistieke operatie nog niet over het digitale niveau beschikt om daadwerkelijk te profiteren van toekomstige digitale ontwikkelingen. Zo maakt 62% van deze bedrijven nog gebruik van Excel als belangrijkste digitale toepassing. Er zijn diverse ontwikkelingen op het gebied van blockchain technologie en artificial intelligence. Echter, de complexiteit bij het implementeren van dit soort IT oplossing vergt veel tijd. Dat weerhoudt men ervan om over te stappen op een nieuwe aanpak. Laat dit nou niet nodig zijn bij Exportdocumenten.com! Eenmalig een gratis account aanmaken volstaat, daarna kan je direct aan de slag. Geen investeringen in hard- of software, contracten en/of licenties.

De voordelen merk je direct! Welke dit zijn, zet ik voor je op een rij in mijn eerder geschreven artikel ‘Van post naar digitaal’. Daarnaast leg ik je uit hoe je eenvoudig en snel kunt overstappen. Heb ik je na het lezen van dit artikel nog niet helemaal overtuigd, neem dan gerust contact met ons op via +31(0)314-354865 of stuur een mail naar info@exportdocumenten.com. We lichten graag de voordelen voor jouw specifieke situatie toe!

Bron: TLN

28 nov. 2019 at 15:00