+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Vernieuwen bewijslast 2020
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Vernieuwen bewijslast 2020

Het is alweer de laatste maand van het jaar! De feestdagen komen eraan en voordat je het weet beginnen we al weer aan het nieuwe jaar.

Voordat we het nieuwe jaar in knallen, heb ik nog een belangrijke vraag voor je: Vervalt de geldigheid van je bewijslast aan het einde van dit jaar? Zorg er dan voor dat je deze uiterlijk 31 januari 2020 hebt vernieuwd. Zo kunnen wij een snelle afgifte van de aangevraagde oorsprongsdocumenten blijven garanderen.

De bewijslast kun je:
• per zending bij de aanvraag in de webshop uploaden
• periodiek (digitaal) deponeren bij de KVK

Is de bewijslast voor herhaaldelijk gebruik, dan kun je deze deponeren door een e-mail te sturen naar de KVK. Is de bewijslast voor eenmalig gebruik, dan kan deze niet worden gedeponeerd en zal je bewijslast per aanvraag moeten toevoegen/uploaden in de webshop.

Welke bewijslast heb je nodig?

Afhankelijk van het document dat je aanvraagt en het type goederen dat je exporteert, verschilt de bewijslast die je nodig hebt. Bewijslast voor een Certificaat van Oorsprong (CvO) verschilt met het bewijslast voor een EUR.1-certificaat, bovendien maakt het uit of je handels- of productiegoederen exporteert.

Om te bepalen welke bewijslast je nodig hebt, raad ik je aan de volgende 2 artikelen te lezen:

Voor een CVO: https://www.exportdocumenten.com/nieuws/blog-eerste-hulp-bij-export-bewijslast-voor-het-certificaat-van-oorsprong/

Voor een EUR.1: https://www.exportdocumenten.com/nieuws/blog-eerste-hulp-bij-export-bewijslast-voor-het-eur-1-certificaat/

De juiste templates kun je hier downloaden

Hulp nodig bij het aanleveren van de juiste bewijslast?

Kom je er zelf niet uit en heb je hulp nodig, of vind je het gewoon fijn als er iemand mee kijkt. Vraag dan één van onze specialisten om hulp.

Stuur een e-mail naar info@exportdocumenten.com of neem contact met ons op via +31(0)314-354865.

05 dec. 2019 at 15:00