+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Vernieuw voor 1 januari 2017 uw bewijslast bij de KvK
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Vernieuw voor 1 januari 2017 uw bewijslast bij de KvK

Het is alweer november, dat betekent dat we richting 2017 gaan. Als u de bewijslast voor het aanvragen van exportdocumenten per kalenderjaar regelt met de Kamer van Koophandel, is dit een goed moment om een begin te maken met de vernieuwing hiervan. Dat garandeert een tijdige afhandeling van uw aanvragen in 2017!

Bij het aanvragen van een Certificaat van Oorsprong (CvO) of een EUR.1-certificaat zijn geldige bewijsstukken nodig, zoals een:

  • leveranciersverklaring
  • productiebeschrijving/-overzicht
  • kostprijscalculatie

U kunt ervoor kiezen om de bewijslast bij iedere aanvraag voor exportdocumenten mee te sturen naar de Kamer van Koophandel (KvK) of om de bewijsvoering jaarlijks te deponeren.

Waarom bewijslast deponeren bij de KvK?

Indien u op regelmatige basis exportdocumenten aanvraagt is het raadzaam om de bewijslast bij de Kamer van Koophandel te deponeren. Dit scheelt u tijd bij het aanvragen van uw exportdocumenten, omdat u niet voor iedere aanvraag afzonderlijk bewijslast hoeft aan te leveren. U kiest eenvoudigweg voor het vinkje “bewijslast is gedeponeerd bij de KvK”. Het uploaden van uw leveranciersverklaring, productiebeschrijving en/of kostprijscalculatie is dan niet meer nodig.

Bewijslast reeds gedeponeerd bij de KvK? Denkt u eraan dat u deze op tijd vernieuwt!

De meeste bedrijven kiezen ervoor om hun bewijsvoering per kalenderjaar te deponeren. Als dit ook voor uw organisatie geldt, houdt u er dan rekening mee dat de geldigheid van uw bewijsvoering aan het eind van dit jaar vervalt.
Gedeponeerde bewijslast was voorheen maximaal 12 maanden geldig. Echter de nieuwe templates die sinds mei 2016 zijn ingevoerd, hebben een geldigheid van 24 maanden.

Voor de meest recente templates verwijzen wij u graag naar de pagina Downloads - Bewijslast op opnze website.

Koopt u goederen in en verkoopt u deze zonder eigen bewerking, vraagt u dan tijdig leveranciersverklaringen aan bij uw toeleveranciers binnen de EU. Ook productieprocessen (Certificaat van Oorsprong) en kostprijscalculaties (EUR.1-certificaat) kunnen per (kalender)jaar worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Digitaal aanleveren

Bewijsvoering levert u digitaal aan bij de Kamer van Koophandel. De KvK houdt een digitaal dossier bij van uw bedrijf. De originelen moeten echter altijd bij u op het bedrijf bewaard worden, voor het geval deze worden opgevraagd. Voor de bewijslast geldt een bewaarplicht van 7 jaar. Dit is de tijd waarin een eventuele nacontrole kan plaatsvinden.

Ondersteuning nodig?

Heeft u inhoudelijke vragen over het vernieuwen van uw bewijslast?

Neemt u dan contact op met ons Customer Service team via info@exportdocumenten.com of 0314-354865, wij staan u graag te woord!

07 nov. 2016 at 14:00