+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Verlenging van de verlaging douanerechten op producten van oorsprong uit Oekraïne
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Verlenging van de verlaging douanerechten op producten van oorsprong uit Oekraïne

In het licht van de politieke, economische en veiligheidsuitdagingen waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd en om de Oekraïense economie te ondersteunen, heeft de EU besloten om de eenzijdig handelspreferenties aan Oekraïne die van 23 april 2014 tot uiterlijk 1 november 2014 van kracht waren te verlengen. De preferenties komen overeen met de afspraken over verlaging of afschaffing van douanerechten die gemaakt zijn in de onderhandelingen over een diep en breed vrijhandelsakkoord tussen de EU en Oekraïne. Het is de bedoeling dat Oekraïne op termijn ook handelspreferenties aan de EU zal verlenen conform dit akkoord.

De maatregel gaat in op 2 november 2014 en zal tot uiterlijk 31 december 2015 van kracht zijn. De geldende regels van oorsprong zijn de regels uit de uitvoeringsbepalingen van het communautair douanewetboek (art. 97 tot 123).

De Oekraïense Kamers van koophandel zijn aangewezen als de competente autoriteiten in Oekraïne voor de verstrekking van EUR.1 documenten. Goederen uit de Krim zijn van de maatregel uitgesloten. De Kamer van Koophandel op de Krim en de Kamer van Koophandel in Sebastopol zijn dan ook expliciet uitgesloten.

Meer informatie:
In het ECHO Publicatieblad L313 d.d. 28-10-2014 vindt u de volledige tekst van de Verordening.

Bron: ECHO

03 nov. 2014 at 12:30