+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Verlaging douanerechten op producten van oorsprong uit Oekraïne
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Verlaging douanerechten op producten van oorsprong uit Oekraïne

In het licht van de politieke, economische en veiligheidsuitdagingen waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd en teneinde de Oekraïense economie te ondersteunen, heeft de EU besloten om eenzijdig handelspreferenties te verlenen aan Oekraïne.

De preferenties komen overeen met de afspraken over verlaging of afschaffing van douanerechten die gemaakt zijn in de onderhandelingen over een diep en breed vrijhandelsakkoord tussen de EU en Oekraïne.

Het is de bedoeling dat Oekraïne op termijn ook handelspreferenties aan de EU zal verlenen conform dit akkoord. De maatregel is ingegaan op 23 april 2014 en zal tot uiterlijk 1 november 2014 van kracht zijn. De geldende regels van oorsprong zijn de regels uit de uitvoeringsbepalingen van het communautair douanewetboek (art. 97 tot 123). Er geldt geen drawback-verbod. Cumulatie met EU-producten is toegestaan.

Oekraïne geniet parallel aan deze autonome maatregelen nog handelspreferenties uit het Algemeen Preferentieel Stelsel. Dat kan van pas komen als de regels van oorsprong te strikt blijken te zijn of de voorziene quota volledig zijn benut.

Meer informatie:

In het publicatieblad van de EU treft u de volledige tekst aan van de Verordening.

Bron: VNO-NCW

06 mei 2014 at 11:00