+31(0)884321888
[javascript protected email address]
UPDATE - Brexit-onderhandelingen uitgesteld
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

UPDATE - Brexit-onderhandelingen uitgesteld

De gesprekken tussen handelsvertegenwoordigers van de Europese Unie en die van het Verenigd Koninkrijk die voor woensdag op de agenda stonden zijn vanwege de huidige omstandigheden uitgesteld. Volgens ingewijden wordt de geplande videoconferentie mogelijk later deze week gehouden.

Nu de gesprekken over de handelsovereenkomst tussen de economische machtsblokken zijn vertraagd, neemt de druk toe op de Britse premier Boris Johnson om mogelijk toch uitstel te vragen. Johnson heeft altijd geroepen dat hij voor het einde van het jaar een handelsakkoord wil. Zo niet stappen de Britten zonder een deal uit de EU. Tot eind 2020 zullen de Britten zich aan de geldende regels moeten houden.

Geen overeenstemming tussen de EU en VK

De Britse regering meldt in een verklaring dat beide partijen zich volledig inzetten bij de onderhandelingen en dat naar manieren wordt gezocht om de gesprekken op gang te houden. Johnson dreigde eerder om in juni weg te lopen van de onderhandelingstafel als hij denkt dat hij geen goede kans heeft op een deal. Als er geen overeenstemming wordt bereikt, zullen het Verenigd Koninkrijk en de EU handel gaan drijven volgens de voorwaarden van de World Trade Organisation. Dat betekent dat er tarieven en quota gaan gelden.

UPDATE 27-3-2019 - De onderhandelingen over een handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie gaan volgende week gewoon verder. Dat heeft een woordvoerder van de Britse premier Boris Johnson laten weten. De onderhandelingen worden via een videoverbinding gevoerd. Er was even onduidelijkheid over het doorgaan omdat de Europese onderhandelaar Michel Barnier het coronavirus heeft. Zijn Britse evenknie David Frost zit in zelfisolatie.

De huidige omstandigheden zorgt ervoor dat de aandacht weg word genomen bij de Brexit-onderhandelingen. De Britse logistiek sector riep de regering in Londen dan ook op om de overgangsperiode die tot eind december loopt, te verlengen. Daar ziet Johnson nog altijd niets in, aldus zijn woordvoerder.

Bron: Europa-nu

Regel via ons je Uitvoeraangiften (EX-A)

Met de huidige ontwikkelingen van de Brexit-onderhandelingen, ben je verplicht vanaf 1 januari 2021 uitvoeraangifte te doen voor export naar het VK (Verenigd Koninkrijk). Regel deze aangiften makkelijk en snel online. Maak gratis een account aan en doe voor een vaste prijs van € 22,50 binnen vijftien minuten jouw aangifte. Hulp nodig? Bel +31(0)88-4321888 voor al jouw vragen met betrekking op jouw export.

27 mrt. 2020 at 15:00