+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Top 5 export nieuws 2018
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Top 5 export nieuws 2018

Het afgelopen jaar hebben wij veel export nieuws met u gedeeld. Belangrijk nieuws over veranderingen in de wereld van export, maar ook praktische artikelen geschreven door onze eigen specialisten Marieke en Jolande over vragen die bij veel exporteurs spelen. Nu dat er weer een nieuw jaar van start is gedaan, blikken we terug op 2018.

We blikken terug met onze Top 5 van meest gelezen artikelen. Deze 5 hebben wij voor u op een rijtje gezet. Had u er eentje gemist, dan kunt u deze hieronder snel nog lezen!

Incoterms wie, wat, waar?
Zodra je gaat exporteren, heb je meestal te maken met incoterms. Incoterms zijn standaard leveringsvoorwaarden opgesteld door de International Chamber of Commerce die je kunt opnemen in je verkoopovereenkomst. Ze beschrijven de rechten en plichten van de betrokken partijen.

Certificaat van Oorsprong vs. Eur.1-Certificaat
De meest gebruikte exportdocumenten zijn het Certificaat van Oorsprong en het EUR.1-certificaat. Het Certificaat van Oorsprong is een document waarop wordt vermeld welke land van oorsprong de door jou geleverde goederen hebben. Het welbekende “Made in xx”. Een EUR.1-certificaat is een document waarmee je in het land van bestemming een verlaging of vrijstelling op het invoerrecht kunt krijgen.

Export naar Egypte lastig of toch niet
Als exporteur naar het Midden-Oosten weet u dat er bij export naar een land als Egypte niet enkel en alleen een factuur bij import overlegd dient te worden. Als u zich er eenmaal in hebt verdiept èn navraag hebt gedaan bij de importeur blijkt dat er allerlei aanvullende documentatie vereist is. Dat kan een regelrechte uitdaging zijn.

Checklist voor export naar Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië, ook bekend als Saudi-Arabië, is een belangrijk handelsland voor Europa. Het is samen met de Verenigde Arabische Emiraten de grootste afzetmarkt in het Midden-Oosten. Aan de hand van een handige checklist vertellen wij u waar u aan moet denken als u naar dit betreffende land exporteert of wilt gaan exporteren.

Douanesystemen: alternatief bewijs voor het uitgaan van goederen (AGS)
Op 10 februari 2018 nam de douane een nieuwe release van AGS in productie. De belangrijkste wijziging is het alternatieve bewijs voor het uitgaan van de goederen.

Wij houden u ook graag in 2019 op de hoogte. Zo maken we er samen weer een top export jaar van!

09 jan. 2019 at 12:03