+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Tien tips voor het werken met vakantiekrachten in het magazijn
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Tien tips voor het werken met vakantiekrachten in het magazijn

Vanaf deze week beginnen de eerste zomervakanties. Voor de één is de zomer een periode van rust, voor de ander juist een zorgenkindje. Veel magazijn houdende bedrijven zien gedurende de zomer een uitdaging op zich afkomen: dezelfde kwaliteit en productie leveren met onervaren en flexibele arbeidskrachten. Vaste krachten nemen immers vaak in groten getale verlof op en zijn in veel gevallen niet voor honderd procent vervangbaar.

Verwachting bijstellen

Volgens Nick Beckers, magazijnexpert van evofenedex, hoeft een werkgever niet bij voorbaat in de zomerstress te schieten. “Het is een kwestie van goed voorbereiden. De zomer is bij veel bedrijven immers ook een periode waarin de werkvolumes aanzienlijk dalen. Daarnaast is het sowieso goed om als management de verwachting ten aanzien van het resultaat in deze periode bij te stellen. Het is niet realistisch om de beste resultaten te verwachten, terwijl de meest ervaren collega’s afwezig zijn”, adviseert Beckers. In de praktijk wordt hiermee echter weinig rekening gehouden. Werkprocedures, zoals orderpick-methodes, zijn gestandaardiseerd, dus nieuw personeel zou dit na twee dagen toch wel in de vingers mogen hebben?

Hoge werkdruk

“Dat laatste is een misvatting die ervoor zorgt dat de werkdruk in de zomermaanden nog hoger is dan anders het geval zou zijn. En met die hogere werkdruk, komt ook de veiligheid in het geding”, waarschuwt Nick Beckers. “Bedrijven doen er daarom goed aan om van tevoren goed na te denken over de mogelijke personele problemen die zich kunnen voordoen in de zomerperiode. Dan moet niet alleen de focus op het personeel liggen, maar ook op de organisatie eromheen”, besluit Nick.

Tips

Om bedrijven handvatten te geven voor een zorgeloze zomer met flexibele arbeidskrachten, heeft evofenedex een tiental tips opgesteld. Van vroegtijdig starten met werven, selecteren en trainen van vakantiekrachten tot afdoende beschermingsmiddelen voor het personeel.

Bron: evo.nl

06 jul. 2017 at 10:00