+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Stemming over brexitdeal uitgesteld tot uiterlijk 12 maart
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Stemming over brexitdeal uitgesteld tot uiterlijk 12 maart

Premier May heeft de stemming over de aangepaste brexitdeal, voorzien voor komende woensdag 27 februari, uitgesteld. May belooft dat het parlement vóór 12 maart over de deal kan debatteren. Dat is zeventien dagen voor de afgesproken datum waarop het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

In januari stemde het Lagerhuis in grote meerderheid tegen May's eerste brexitdeal met de EU. Sindsdien probeert ze in de EU aanpassingen in de tekst te realiseren zodat een meerderheid van het Lagerhuis toch akkoord gaat met de deal. Als dat niet lukt dreigt het Verenigd Koninkrijk zonder goede afspraken de Europese Unie te verlaten, de zogenoemde no-deal.

Drie van May's ministers hebben eerder deze week gezegd dat ze hoe dan ook "een rampzalige" no-dealbrexit willen verhinderen. De drie, Greg Clark, David Gauke en Amber Rudd, eisen dat May de brexit uitstelt, wanneer er niet snel een doorbraak is over haar deal. Volgens de drie ministers is een no-dealbrexit rampzalig voor de Britse economie en de veiligheid.

Wordt vervolgd...

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet, mocht er weer een update zijn, dan lees je dat direct op onze website. Wil je het nieuws graag direct in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze Brexit Export Alert. Zodra er nieuws is, dan melden wij dat via deze nieuwsbrief.


Bron: NOS.nl

25 feb. 2019 at 17:07