+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Roadshow Douane UCC/DWU
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Roadshow Douane UCC/DWU

De Douane heeft een roadshow (voorlichtingsbijeenkomst) georganiseerd over de wijzigingen die geïmplementeerd worden door de komst van het Union Customs Code (UCC) en het douanewetboek van de Unie (DWU). Deze voorlichtingsbijeenkomsten werden eind februari en begin maart gehouden in diverse steden. In deze roadshow zijn alle veranderingen besproken.

De voornaamste wijzigingen zijn waarschijnlijk al bij u bekend, zoals de wijzigingen op het gebied van “First sale”, bindende inlichtingen, de veranderingen in de wetgeving op het gebied van bijzondere regelingen, tijdelijke opslag en ga zo maar door…

Tevens is er besproken hoe de Douane in Nederland hiermee om zal gaan en welke overgangsbepalingen gehanteerd gaan worden.

Wij verwijzen u graag naar de website van de Douane Belastingdienst waar de sheets van de presentaties "roadshow UCC/DWU" zijn gepubliceerd. Met de praktische informatie die u daar leest kunt u zich voorbereiden op de nieuwe situatie; de UCC/DWU is vanaf 1 mei 2016 van toepassing.

Bron: Douane Belastingdienst


07 mrt. 2016 at 09:00