+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Regel dit jaar REX-registratie bij export naar Canada
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Regel dit jaar REX-registratie bij export naar Canada

Alleen bedrijven met een REX-nummer kunnen de verlaagde of afgeschafte tarieven toepassen.

Nog lang niet alle bedrijven die exporteren naar Canada zijn geregistreerd als geregistreerde exporteur (REX). Dat terwijl REX-registratie per 1 januari 2018 noodzakelijk is om de verlaagde of afgeschafte invoerrechten te kunnen toepassen bij export naar Canada. Wij adviseren bedrijven daarom met klem dit jaar nog hun REX-registratie te regelen, want per 1 januari 2018 is de vergunning Toegelaten Exporteur niet meer te gebruiken bij export naar Canada.

CETA

Per 21 september kunnen Nederlandse bedrijven dankzij het CETA-handelsverdrag goederen van- en naar Canada im- of exporteren zonder invoerrechten te betalen. Op die datum trad het handelsverdrag CETA voorlopig in werking, dat invoerrechten – een forse handelsbelemmering - grotendeels afschaft. Om de afgeschafte invoertarieven te kunnen toepassen, moeten exporteurs zich bij de Nederlandse Douane aanmelden als geregistreerde exporteur (REX).

Registratie

REX-registratie is nodig voor producenten of handelaren die zendingen van meer dan 6.000 euro naar Canada (willen) exporteren. Zij ontvangen dan een REX-nummer. Ook bedrijven die al een vergunning Toegelaten Exporteur hebben moeten zich registeren. De vergunning is slechts tot 1 januari 2018 nog te gebruiken. Alleen bedrijven met een REX-nummer kunnen de verlaagde of afgeschafte tarieven toepassen. De Douane liet onlangs weten dat nog lang niet alle bedrijven die exporteren naar Canada zich hebben geregistreerd. We roepen bedrijven met klem op na te gaan of de REX registratie is voltooid.

Bredere toepassing

Het REX-systeem is ook bedoeld voor registratie binnen het Algemeen Preferentieel Stelsel (APS). Op 1 januari 2018 starten de volgende begunstigde APS-landen met de registratie van hun exporteurs: Afghanistan, Armenië, Bolivia, Eritrea, Gambia, Guinee, Ivoorkust, Malawi, Mozambique, Myanmar, Niger, Rwanda, Sri Lanka, Swaziland, Syrië en Tanzania.

Aanvraagformulier Geregistreerde exporteur

Neem voor meer informatie contact op met onze ledenadviseurs.


01 dec. 2017 at 11:00