+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Printen van stempel en handtekening op exportdocumenten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Printen van stempel en handtekening op exportdocumenten

Begin dit jaar is de Kamer van Koophandel (KvK) overgegaan op een nieuw proces voor de afhandeling van exportdocumenten. De stempel en handtekening van de KvK wordt direct op het exportdocument geprint.

Exportdocumenten.com heeft met ingang van dit nieuwe proces haar webshop hier direct op aangepast. Daar waar de Kamer van Koophandel (KvK) voorheen handmatig de stempel plaatste, is deze vervangen door een geautomatiseerd systeem waarbij stempel en handtekening direct op het document worden geprint. Doordat documenten nu niet langer worden voorzien van de zogenaamde “natte” stempel en handtekening kan dat vragen oproepen in het bestemmingsland. De oplossing daarvoor wordt geboden in een aantal unieke kenmerken die worden toegekend aan ieder afgegeven document.

Wat merkt u in de praktijk van deze wijziging?

Handelsfactuur

Het enige wat u merkt is dat op de voorzijde van de handelsfactuur een geprinte stempel en handtekening van de KvK staat. Voorheen konden stempel en handtekening ook wel eens op de achterzijde staan. Dat is nu niet meer mogelijk.

Certificaat van Oorsprong

De opmaak van het Certificaat van Oorsprong (CvO) is iets gewijzigd. Een in het oog springende wijziging is dat uw document tegenwoordig standaard wordt afgelijnd. Dit om te voorkomen dat er nog tekst toegevoegd kan worden op afgestempelde documenten. Daarmee voldoet het document aan de wereldwijde voorgeschreven standaard. Verder wordt het CvO links onderaan voorzien van een ICC (International Chamber of Commerce) keurmerk met uniek afgifte nummer.

Waarmerk ICC-CO Chain

De Kamer van Koophandel Nederland is met ingang van juni 2013 aangesloten op de CO-Chain van de ICC (International Chamber of Commerce). De CO-Chain is een keurmerk met als doel om de kwaliteit van de afgegeven Certificaten van Oorsprong in de wereld te verhogen. Middels het keurmerk op de documenten toont de KvK Nederland aan dat zij zijn aangesloten bij de ICC en dat alle in Nederland afgegeven documenten zijn te controleren op echtheid. Daarvoor heeft de ICC een website van ICC in het leven geroepen waarop alle betrokken partijen het afgegeven document kunnen traceren.


Op het document staat een unieke verificatiecode. Deze code kan in combinatie met het accreditatie nummer (vermeld in het keurmerk) en de datum van afgifte worden ingevoerd op de webpagina van ICC.

Zie een voorbeeld hieronder:


Zijn er vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact op met ons Customer Service Team.


16 okt. 2014 at 11:30