+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Premier May zoekende naar een akkoord
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Premier May zoekende naar een akkoord

Het rommelt behoorlijk in het Verenigd Koninkrijk. Op het ene moment lijkt een harde Brexit niet te vermijden, de andere dag is premier May weer, met volle overtuiging, aan het vechten voor een akkoord.

Zorgen dat de NO-deal van de tafel is

May hield dinsdagavond 2 april een persconferentie na urenlang crisisberaad met haar kabinet. Haar deal werd vorige week voor de derde keer verworpen en maandagavond werd in het Lagerhuis opnieuw geen meerderheid gevonden voor alternatieven. Ze kondigde dinsdag aan dat ze uitstel van Brexit wil tot er een akkoord is bereikt. Alles om de EU te verlaten mét een deal. Om dit te bereiken wil ze met oppositiepartij Labour gaan samenwerken.

Gaan de EU-leiders akkoord met uitstel?

EU-voorzitter Donald Tusk zei dat de leiders van de EU geduld met het Verenigd Koninkrijk moeten hebben. Brexit staat nu zonder deal gepland op vrijdag 12 april. Dat is ook de uiterlijke datum waarop premier Theresa May aan moet geven of het Verenigd Koninkrijk meedoet met de Europese verkiezingen. Voor de duidelijkheid de Europese verkiezingen vinden dit jaar plaats van 23 t/m 26 mei.

Op 10 april is er in Brussel een EU-top over Brexit. Alle 27 lidstaten moeten dan instemmen met het verzoek van May. Of ze langer willen wachten en hiermee akkoord gaan is nog niet duidelijk.

Mocht er uitstel komen en voor 22 mei geen overeenkomst zijn met de oppositie, dan wil premier May in het parlement zoeken naar steun op losse onderdelen van het brexit-akkoord.

To be continued...

Ons advies: Bereid je voor op een harde Brexit

Hoe het ook gaat lopen, wij willen je erop blijven attenderen dat je je het beste kunt voorbereiden op een harde Brexit. Doe je dat, dan ben je voorbereid op ieder scenario. Heb je voor jouw bedrijf al de voorbereidingen voor uitvoeraangiften getroffen? Zo niet, maak vandaag nog een gratis account bij Uitvoeraangifte.com aan.

Mocht er geen uitstel komen en blijken dat het noodzakelijk is om vanaf 12 april voor al je zendingen naar het VK een uitvoeraangifte in te dienen, dan kun jij deze eenvoudig en voordelig in de webshop bestellen. Gaat Brexit niet door of komen er geen extra douaneverplichtingen bij? Dan kun je met je account ook uitvoeraangiften bestellen voor zendingen naar andere landen buiten de EU.

Bronnen: Nu.nl en NOS nieuws

03 apr. 2019 at 12:09