+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Polen voert registratie ‘gevoelige goederen’ in
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Polen voert registratie ‘gevoelige goederen’ in

Polen wil per 1 mei een registratiesysteem invoeren voor het vervoer van goederen van, naar en door Polen. Hongarije deed dat al eerder met het zogeheten EKAER-systeem.

Accijnsgoederen

Het gaat met name om het vervoer van accijnsgoederen, zoals tabaksproducten, alcohol en brandstoffen. Hierbij moeten de goederen voorafgaand aan het transport in het e-register worden aangemeld. Dit e-registratiesysteem genereert een ID-nummer (met een geldigheid van 10 dagen) dat de chauffeur bij controle onderweg moet kunnen tonen. De verzender of de ontvanger in Polen moet de zending in het e-registratiesysteem aanmelden en het daarop verkregen ID-nummer aan de koper of verkoper doorgeven.

Uitzonderingen

Goederen onder de 500 kg of 500 liter zijn uitgezonderd van de registratieverplichting. Ook voor smeerolie en brandspiritus in kleine verpakkingen zal het toezicht niet gelden, zelfs niet als de totale massa of volume de limiet van 500 kg of liter overschrijdt.

Boete

De boete voor het niet melden of een onjuiste melding bedraagt 46 procent van de nettowaarde van de vervoerde goederen, met een minimum van 20.000 PLN (ca. 5000 euro).

De wetgeving hieromtrent moet nog worden bekrachtigd.

Bron: evo.nl


04 apr. 2017 at 12:30