+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Opgelet bij de levering van reusachtige producten naar Duitsland
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Opgelet bij de levering van reusachtige producten naar Duitsland

Duitsland is één van de grootste afnemers van Nederland. Vandaar is het van belang om op de hoogte te zijn van de Duitse export ontwikkelingen. Vandaar dat wij dit bericht over leveringen van ‘reusachtige’ producten van Strick graag met u delen.

Verkopers van ‘reusachtige’ producten moeten er voortaan rekening mee houden dat de consument een gebrekkig product niet altijd hoeft te retourneren. Het kan dan voorkomen dat de verkoper in zo’n geval moet uitrukken om het gebrek ter plaatste te verhelpen of dat hij zorg moet dragen voor de terugzending. Doet een verkoper dit niet, dan mag de consument de koopovereenkomst ontbinden.

Een consument in Duitsland had op afstand (telefonisch) een partytent gekocht. Na levering van zijn bestelling had de consument gebreken aan zijn partytent ontdekt. De consument verlangde dat de verkoper de gebreken bij hem thuis zou verhelpen. Voor de consument was het geen optie om het product te retourneren. De partytent had namelijk een afmeting van 5x6m. De verkoper ging hier niet mee akkoord. Uiteindelijk moest het Europese Gerechtshof zich buigen over deze zaak.

Volgens het Europese Gerechtshof hoeven consumenten zware of moeilijk te transporteren producten niet noodzakelijk te retourneren in geval van een gebrek. Indien aan het transport aanzienlijke onaangenaamheden zijn verbonden, dan draagt de verkoper de zorg en kosten voor het transport. Dit zal echter altijd afhankelijk zijn van het soort product en het individuele geval.

Voor verkopers van grote producten blijft dit een punt van aandacht.

Heeft u vragen hierover, neem dan contact op met Alexander Crämer van Strick.

Bron: Strick

25 jun. 2019 at 11:38