+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Onduidelijkheid over documenten Saoedi Arabië
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Onduidelijkheid over documenten Saoedi Arabië

De afgelopen dagen zijn er berichten geweest over exportdocumenten voor Saoedi Arabië. Zo zou het per 21 januari 2015 verplicht zijn om het Certificaat van Oorsprong en de bijbehorende factuur digitaal aan te bieden bij de Douane van Saoedi Arabië. Het doel van de digitalisering is dat de documenten reeds bij de douane in Saoedi Arabië bekend zijn alvorens de goederen arriveren. Het programma dat hiervoor gebruikt wordt heet Exportal. De digitale documenten dienen ter vervanging van de papieren versies.

Let op: dit nieuws gaat over een Pilot in België. Op dit moment is het geen verplichting voor Nederlandse ondernemingen.

Wat betekent het voor u?

Wij adviseren u stellig om geen actie te ondernemen, maar te wachten op een definitieve uitkomst vanuit de Kamer van Koophandel Nederland. Het Exportdocumenten.com team stelt u direct op de hoogte zodra er nieuws is.

Hoe blijf ik op de hoogte?

De Kamer van Koophandel Nederland en het ICC (International Chamber of Commerce) bespreken wat de verandering die Saoedi Arabië oplegt en wat dit concreet inhoudt voor u als exporteur. Exportdocumenten.com staat in nauw contact met de Kamer van Koophandel Nederland, waardoor wij direct op de hoogte worden gebracht indien er een wijziging komt in het documentenproces voor Saoedi Arabië. Wij houden u op de hoogte.

Heeft u nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op, door te mailen naar info@exportdocumenten.com of bel 0314-354865.


12 jan. 2015 at 10:00