+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​NVWA roept ondernemers op zich aan te melden bij administratieve systemen vanwege Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​NVWA roept ondernemers op zich aan te melden bij administratieve systemen vanwege Brexit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept ondernemers die goederen leveren aan klanten in het Verenigd Koninkrijk of die goederen ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk, op om zich op tijd aan te melden bij de digitale systemen die nodig zijn voor het aanvragen en verwerken van import- en exportkeuringen en -certificaten.

Het aanmelden bij de verschillende systemen duurt normaliter ongeveer 2 weken, maar deze doorlooptijd kan flink oplopen als veel bedrijven zich vanwege een ‘no-deal Brexit’ pas op het laatste moment aanmelden.

De NVWA en de andere overheidsdiensten doen hun best bedrijven die zich vóór 15 februari 2019 aanmelden op tijd aan te sluiten op de systemen. Ook voor bedrijven die zich later aanmelden streeft de NVWA er naar alles op tijd geregeld te krijgen; maar bedrijven die zich het eerst hebben gemeld worden het eerst geholpen.

Meer informatie

Voor meer informatie lees hier het volledige artikel op de website van de NVWA. Voor vragen over dit nieuwsbericht verwijzen wij u graag naar de helpdesk van uw keuringsdienst.

Blijf op de hoogte van het laatste export nieuws! Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Twitter of LinkedIn.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

13 feb. 2019 at 08:35