+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe regeling voor de invoer van ijzer- en staalproducten vanuit landen buiten de EU
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe regeling voor de invoer van ijzer- en staalproducten vanuit landen buiten de EU

Vanaf 3 juni 2016 is de invoer van ijzer- en staalproducten vanuit landen buiten de EU alleen toegestaan met een toezichtsdocument. De nieuwe regeling geldt voor ijzer- en staalproducten met een nettogewicht van meer dan 2.500 kg.

De EU heeft voorafgaand markttoezicht ingesteld op importen van ijzer- en staalproducten. Dit houdt in dat u deze producten pas in de EU mag invoeren met een Toezichtsdocument ijzer- en staalproducten. U kunt dit document aanvragen bij Douane Groningen/Centrale dienst voor in- en uitvoer (CDIU) via het formulier Aanvraag Toezichtsdocument ijzer- en staalproducten.

In dit formulier moet onder andere het land van oorsprong worden vermeld. De definitie daarvan staat in Verordening (EU) Nr. 952/2013 van 9 oktober 2013 en de uitvoeringsverordeningen.

Ook moet het land van herkomst worden vermeld. Hier vult u het land in vanwaar de goederen, waarvoor u deze aanvraag indient, zijn verzonden naar Nederland. Komen de goederen uit een ander EU land? Dan moet ook worden aangegeven of de goederen zich in het vrije verkeer van de EU bevinden.

Het voorafgaand markttoezicht is bedoeld om actuele informatie te verzamelen over de ontwikkeling van importen van ijzer- en staalproducten. Het heeft geen effect op de invoerrechten die u moet betalen.

Bron: Belastingdienst


03 aug. 2016 at 11:00