+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe leden Certificaat van Oorsprong Accreditatieketen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe leden Certificaat van Oorsprong Accreditatieketen

De Kamer van Koophandel van Qatar is samen met 3 lokale Kamers van Koophandel in Italië toegetreden tot de Internationale Certificaat van Oorsprong Accreditatieketen (International CO Global Accreditation Chain).

Op 13 en 14 november 2018 vond de bekendmaking plaats tijdens de Internationale CO Council vergadering in Jaipur, India.

De nieuwe leden zijn:

  • De Kamer van Koophandel van Qatar
  • De Kamer van Koophandel van Aosta, Italië
  • De Kamer van Koophandel van Reggio Emilia, Italië
  • De Kamer van Koophandel van Riviere di Liguria Imperia La Spezia Savona, Italië

De 3 Kamers van Koophandel uit Italië hebben de Union Camere als nationale coördinerende instantie.

De KvK in Qatar stamt uit 1961 en is één van de oudste kamers in de GCC regio. Met deze nieuwe status profiteert de Kamer van Koophandel Qatar van het internationaal erkende ICC (International Chamber of Commerce) CO label. Het verzekert alle partijen dat Certificaten van Oorsprong zijn afgegeven volgens de regels, gebaseerd op de ICC International Guidelines.

Leden ICC

Inmiddels zijn er 560 Kamers van Koophandel, uit 24 landen aangesloten bij de accreditatieketen. Klik hier om alle aangesloten kamers te zien.

Nederland is sinds 1 januari 2014 lid. Alle Certificaten van Oorsprong (CvO) die worden afgehandeld door de Nederlandse Kamer van Koophandel kunnen via het systeem worden geverifieerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie omtrent het aanvragen van Certificaten van Oorsprong? Bekijk dan onze CvO documenten pagina's. Heeft u daarna nog vragen neem dan gerust contact op met ons Customer Service Team. Mijn collega's helpen u graag!

05 dec. 2018 at 09:44