+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nieuwe Kamervragen EU-exportsancties Rusland
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nieuwe Kamervragen EU-exportsancties Rusland

Voor veel ondernemers die handelen met Rusland zijn de sancties nogal complex. VVD-Kamerlid Bente Becker wil dat de minister ondernemers daarbij helpt.

VVD-Kamerlid Bente Becker wil dat minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) het MKB meer handvatten gaat geven om te voldoen aan de strenge EU-exportsancties richting Rusland. Ze heeft daarover Kamervragen ingediend.

Sancties

De Europese Unie (EU) verlengde de Russische sancties recent met een half jaar tot eind juli 2018. Sinds 2014 gelden er restricties voor de im- en export van en naar Rusland, waaronder een im- en exportverbod voor militaire goederen. Ook gelden beperkingen (verbod of vergunningsplicht) voor export van zogeheten dualuse goederen. Dit zijn goederen die zowel voor civiele als militaire doeleinden te gebruiken zijn, bijv. elektronica, onderdelen in computers, sensoren en chemicaliën. Ook mogen bedrijven geen zakendoen met personen die op de EU-sanctielijst staan. Ondanks de sanctieregels die gelden bij im- en export van en naar Rusland, kunnen ondernemers uit de meeste sectoren er prima zaken doen. Wel is belangrijk dat ondernemers de sanctiewetgeving goed naleven en hun huiswerk doen als ze de markt willen betreden.

Bron: EVO/Fenedex


01 feb. 2018 at 09:30