+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nederland na VS grootste exporteur landbouwproducten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nederland na VS grootste exporteur landbouwproducten

De Nederlandse land- en tuinbouwsector heeft wederom een exportrecord geboekt. In totaal is er in het afgelopen jaar voor bijna 92 miljard euro verhandeld. Na de Verenigde Staten is ons land de grootste landbouwexporteur ter wereld.

De oer-Hollandse bloemen en bloembollen worden nog altijd het meest uitgevoerd. Onze zuivel volgt op de voet: de exportwaarde nam in een jaar tijd toe met 21 procent. In het verleden stond vlees op de tweede plek.

Niet alleen de handel in groente, fruit, vlees en bloemen floreert. We hebben buiten de landsgrenzen ook nog eens voor 9,1 miljard euro aan andere producten als landbouwmachines, kunstmest en bestrijdingsmiddelen verkocht. Bij elkaar opgeteld passeren we voor het eerst de magische grens van honderd miljard euro.

Minister Schouten (Landbouw) presenteert de cijfers morgen op de internationale landbouwbeurs Grühne Woche in Berlijn.

Naast productie in eigen land levert de doorvoer van producten een belangrijke bijdrage aan de mooie exportcijfers.

Bron: De Telegraaf


Bent u exporteur van tuin- en/of landbouwgoederen?

Ook als u bloemen, groente, fruit, vlees, kunstmest, landbouwmachines en/of bestrijdingsmiddelen exporteert kunt u handig gebruik maken van onze webshop voor uw exportdocumenten. Zo bent u verzekerd dat uw producten snel in het land van bestemming kunnen worden ingevoerd. Heeft u vragen over de webshop neem dan contact op met ons Customer Service team via info@exportdocumenten.com of 0314-354865, wij staan u graag te woord!


19 jan. 2018 at 09:30