+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Nederland heeft tekort aan moderne distributiecentra
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Nederland heeft tekort aan moderne distributiecentra

Hoewel het Europese investeringsvolume in logistiek vastgoed in de eerste helft van 2014 fors is gegroeid, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, heeft Nederland een tekort aan moderne distributiecentra.

Dat blijkt uit een rapport van DTZ Zadelhoff. De onderzoekers stellen dat, hoewel in Nederland voldoende bedrijfsruimte beschikbaar is, er toch sprake van een kwalitatief tekort is aan moderne distributiecentra. Volgens de onderzoekers kan hoogwaardig logistiek vastgoed dat op de goede locaties beschikbaar is of komt, dan ook op veel interesse van beleggers rekenen.

Groei investeringsvolume

Interesse in logistiek vastgoed is sowieso flink toegenomen. Het Europese investeringsvolume in logistiek vastgoed is in de eerste helft van 2014 met 25 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Yield op peil

Nederland draagt met een volume van bijna 800 miljoen euro 9 procent bij aan het totale investeringsvolume in Europees logistiek vastgoed. Door sterk toegenomen concurrentie staat de opbrengst wel onder druk in Nederland en Polen. Overall in Europa blijft de yield op peil met zo'n 7 tot 8 procent, aldus het rapport.

De onderzoekers verwachten voor de tweede helft van 2014 vergelijkbare cijfers.

Bron: Logistiek.nl


16 sep. 2014 at 09:30