+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Mogelijkheid btw-verlegging na Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Mogelijkheid btw-verlegging na Brexit

Wij delen graag een tip van de belastingdienst met je welke betrekking heeft op de Brexit.

De Belastingdienst heeft ondernemers die regelmatig goederen afnemen uit het Verenigd Koninkrijk geattendeerd op de mogelijkheid om een vergunning voor btw-verlegging bij invoer aan te vragen. Na de Brexit moeten ondernemers aangifte doen over goederen die zij invoeren vanuit het VK.

De Belastingdienst heeft deze ondernemers geadviseerd om daarop voor te bereiden, door een artikel 23-vergunning (Wet op de omzetbelasting 1968) aan te vragen.

BTW VERLEGGEN, WAT HOUDT DAT IN?

Daarmee mogen ondernemers de btw bij invoer van goederen verleggen. Om te voorkomen dat ze – iedere keer als ze goederen invoeren – aangifte moeten doen en btw moeten betalen aan de Douane. Met zo’n artikel 23-vergunning wordt de te betalen btw over de invoer meegenomen bij de eerstvolgende btw-aangifte.

WAAR MOET JE REKENING MEE HOUDEN?

Om hier achter te komen adviseren wij je om de Brexit Impact Scan te doen. Zo breng je in kaart wat je nog moet doen om goed voorbereid te zijn.

Blijf je graag op de hoogte van alle export trends en -ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze 'Brexit Export Alert' nieuwsupdate en ontvang het export nieuws direct in jouw mailbox.

11 feb. 2019 at 10:01