+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Mkb-helpdesk voor het EU-Japan handelsverdrag
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Mkb-helpdesk voor het EU-Japan handelsverdrag

Begin deze maand opende het EU-Japan Centrum voor Industriële Samenwerking in Brussel een helpdesk waar bedrijven vragen kunnen stellen over het EU-Japan handelsverdrag. De Kick-off webinar heeft het onderwerp ‘Rules of origin’.

Het vrijhandelsakkoord is op 17 juli 2018 ondertekent en maakt de handel tussen de EU en Japan gemakkelijker. De helpdesk ondersteunt het mkb, zodat zij gebruik gaan maken van de voordelen van het handelsakkoord. Het Centrum voor Industriële Samenwerking publiceert met de helpdesk praktische handleidingen en organiseert maandelijks webinars.

De eerste webinar stond gepland op dinsdag 25 september met het onderwerp ‘Rules of origin’. Helaas hebben ze deze moeten verplaatsen. Het is nog niet bekend wanneer dit nu is. Wilt u de webinar bijwonen? Dan kunt u zich hier inschrijven.

Het handelsakkoord treedt in de eerste helft van 2019 in werking, het Europees Parlement en het Japanse Lager- en Hogerhuis werken momenteel aan de goedkeuring van het verdrag.

Voor meer informatie en handige links lees het artikel van VNO NCW ‘Lancering mkb-helpdesk voor het EU-Japan handelsverdrag’. Voor eventuele vragen kunt u een email sturen naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken handelsbelemmeringen@minbuza.nl.

Bron: VNO NCW - ECHO nr. 54

24 sep. 2018 at 09:24