+31(0)884321888
[javascript protected email address]
May vraagt EU om kort uitstel Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

May vraagt EU om kort uitstel Brexit

De Britse premier May heeft EU-kopstuk Tusk in een brief gevraagd de brexit tot 30 juni uit te stellen. Zonder uitstel verlaat het Verenigd Koninkrijk over negen dagen de Europese Unie, zonder afspraken over de scheidingsvoorwaarden.

Premier May schrijft dat ze niet bereid is het vertrek tot na 30 juni 2019 uit te stellen, waardoor de kans op een no-deal groeit. Met de drie maanden uitstel hoopt het VK alsnog een deal met Brussel te sluiten waar het parlement achter kan staan.

Dit is alleen mogelijk wanneer alle EU-lidstaten een verplaatsing van de scheidingsdatum steunen. Als één lidstaat zijn veto uitspreekt, dreigt een no-deal-brexit op 29 maart nog steeds. Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, voelt niets voor nieuwe onderhandelingen met de Britten, er zijn volgens hem al genoeg stappen vanuit de EU richting het Verenigd Koninkrijk gezet.

EU-top 21 & 22 maart

Morgen en overmorgen is premier May bij een EU-top. Juncker verwacht niet dat er op die top al uitsluitsel komt over Mays verzoek. Mogelijk komt er volgende week een extra top, zegt hij.

Voorbereiden op harde Brexit

Moet jouw bedrijf nog een aantal voorbereidingen treffen? Maak vandaag alvast een gratis account aan bij Uitvoeraangifte.com. Mocht over 9 dagen dan toch blijken dat het noodzakelijk is om voor al je zendingen naar het VK een uitvoeraangifte in te dienen, dan kun jij deze direct in de webshop bestellen.

Maak vandaag een gratis account aan

Bron: NOS nieuws

20 mrt. 2019 at 14:00