+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​KVK ziet voorzichtige trend voorbereidingen Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​KVK ziet voorzichtige trend voorbereidingen Brexit

Het Brexit nieuws staat op een laag pitje, maar de deadline komt langzaam toch steeds dichterbij. Nog 4 maanden om precies te zijn. Het laatste ‘grote nieuws’ uit het Verenigd Koninkrijk was dat Premier Theresa May aftrad en dat de zoektocht naar haar opvolger is gestart. Daar zijn ze in Groot-Brittannië nu dan ook erg druk mee. In Nederland houden ondernemers zich bezig met de voorbereidingen op Brexit, zo blijkt uit de laatste Kamer van Koophandel (KVK) Brexit Barometer.

De KVK deed in mei 2019 het onderzoek. 213 ondernemers, die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk (VK), hebben de enquête van de KVK ingevuld. HIeruit is gebleken dat 57% van de ondernemers verwacht dat Brexit straks impact heeft op hun bedrijf. Toch blijkt dat ondernemers de toekomstige situatie op dit moment iets positiever zien dan in voorgaande kwartalen. 28% schat deze in als 'goed', 46% denkt hier ‘neutraal’ over en 26% beoordeelt deze als 'slecht'.

Daling in groep ‘Niet voorbereid op Brexit’

Een jaar geleden was 39% niet voorbereid op Brexit, nu is dat percentage gezakt naar 14%. Dit is een goed teken, maar met nog 4 maanden tot de deadline blijft het advies om, wanneer je dit nog niet gedaan hebt, informatie in te winnen via het Brexitloket.nl. Dit is het gezamenlijke loket van de KVK en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Buitenlandse Zaken. Een andere handige website is hulpbijbrexit.nl van VNO-NCW.

Heeft jouw bedrijf nog geen voorbereidingen getroffen?

Wees er dan wel van bewust dat wanneer het VK uit de EU stapt, je ook voor zendingen naar het VK uitvoeraangiften nodig gaat hebben. Gelukkig schieten wij te hulp, want dit kun je simpel, zelf, snel en goedkoop via onze webshop regelen.

MEER INFORMATIE OVER DE PERIODIEKE METING VAN DE KVK BREXIT BAROMETER?

Lees het hele artikel op de website van de KVK: ‘KVK Brexit Barometer: Steeds meer ondernemers goed voorbereid op Brexit’.

Bron: Kamer van Koophandel

01 jul. 2019 at 16:29