+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Juiste benaming van ingekochte producten van belang voor CvO of EUR.1
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Juiste benaming van ingekochte producten van belang voor CvO of EUR.1

Wanneer u producten inkoopt, ontvangt u van uw leverancier de inkoopfactuur. Wilt u deze producten doorverkopen? Vraag uw leverancier dan aanvullend om een leveranciersverklaring, Certificaat van Oorsprong (CvO) of EUR.1-certificaat. Hierop staan de ingekochte producten en het land van oorsprong vermeld.

Voor het aanvragen van een exportdocument (CvO of EUR.1), dient u een leveranciersverklaring, CvO of EUR.1 beschikbaar te hebben om de oorsprong van uw producten aan te kunnen tonen bij de Kamer van Koophandel. Maar wat als de benaming van uw leverancier niet overeenkomt met de benaming zoals u deze op het exportdocument vermeld?

Bewijslast voor de Kamer van Koophandel

Om vast te stellen dat de oorsprong van de producten die u op het exportdocument vermeldt, correct is, controleert de Kamer van Koophandel de door u meegestuurde bewijslast. Hierbij is het van belang dat de bewijslast aantoont dat er een transactie heeft plaatsgevonden tussen u en uw leverancier en dat er een link is met de producten die u heeft ingekocht en de producten die u verkoopt. Het is aan te raden om dezelfde benaming als uw leverancier te gebruiken. Wilt u de producten toch onder een andere naam verkopen, dan is dat geen probleem mits er een link is tussen de twee benamingen.

Een andere benaming gebruiken

Wanneer u de producten onder een andere naam dan die van uw leverancier exporteert, zijn er diverse mogelijkheden om een link te leggen tussen de producten:

  1. Vermeldt uw leverancier de HS code(s)? Neem deze dan over op uw verkoopfactuur.
  2. Vermeldt uw leverancier zowel een productcode als een productomschrijving? Neem deze code dan over en gebruik daarnaast uw eigen omschrijving.
  3. Komen de benamingen nagenoeg overeen? Markeer de producten dan op de bijgevoegde bewijslast.
  4. Stuur een verklaring (afgedrukt op briefpapier en ondertekend) mee. Geef in deze verklaring aan dat u de producten inkoopt onder naam X en verkoopt onder naam Y.

Advies

Wilt u meer advies over de bewijslast die u dient mee te sturen bij het gebruik van een andere productbenaming? Kies dan voor Full Service in onze webshop en maak gebruik van het kwartier consultancy dat u krijgt van onze Exportdocumenten Specialist.


07 jul. 2016 at 09:30